Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dirkjan Havermans: ‘Mijn opa zat 60 jaar geleden al in het bestuur van de ijsbaan’

Dirkjan Havermans: ‘Mijn opa zat 60 jaar geleden al in het bestuur van de ijsbaan’

Dirkjan Havermans is 32 jaar en komt al van jongs af aan al op de ijsbaan, omdat zijn vader Gab (zie onder) bestuurslid was. Hij zet zich vol enthousiasme in voor Ijsvereniging De Eendracht. “Ik vind het altijd super als er een ijsbaan is op het dorp. Wat is er nu leuker dan op een veilige manier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met je vrienden schaatsen op je eigen dorp?”

“Mijn vader zette zich in voor de ijsbaan hier op Oud-Vossemeer en ja, dan groei je daar eigenlijk gewoon in. Als je een jaar of vijftien, zestien bent, mag je meehelpen met het vegen van de baan. En ook in de zomer mocht ik in mijn jeugd helpen met klusjes op en rondom de ijsbaan.” Dirkjan is ook op latere leeftijd actief gebleven voor de vereniging. “Er zijn eigenlijk twee grote redenen waarom ik mij hiervoor inzet. Ten eerste vind ik het altijd super dat er een ijsbaan is op het dorp. Op dat moment merk je meteen dat dit leeft op heel het dorp en dat alle kinderen het geweldig naar hun zin hebben. En dan is de paar avonden en zaterdag ochtenden op een jaar een kleine moeite hiervoor. Maar het moet wel gebeuren”, zo legt hij uit. “De tweede reden is dat ik het bijzonder vind dat mijn opa volgens mij inmiddels bijna zestig jaar geleden al in het bestuur zat van de ijsbaan. Ik heb mijn opa zelf nooit gekend, maar dit is dan wel iets wat je soort van samen doet.” 

Na een aantal tegenvallende jaren qua winterweer en coronamaatregelen, hoopt Dirkjan dan komende winter qua schaatsbaan wél een succes zal worden. “Het belangrijkste is dat we deze winter vorst krijgen en dat we open mogen als dat zo is. Wat is er nu leuker dan dat als er ijs ligt, je op een veilige manier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met je vrienden kan schaatsen op je eigen dorp. Hiervoor doen we het en hierom moeten we de ijsbaan altijd proberen te behouden.” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

2 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

6 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden