Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dirkjan Havermans: ‘Mijn opa zat 60 jaar geleden al in het bestuur van de ijsbaan’

Dirkjan Havermans: ‘Mijn opa zat 60 jaar geleden al in het bestuur van de ijsbaan’

Dirkjan Havermans is 32 jaar en komt al van jongs af aan al op de ijsbaan, omdat zijn vader Gab (zie onder) bestuurslid was. Hij zet zich vol enthousiasme in voor Ijsvereniging De Eendracht. “Ik vind het altijd super als er een ijsbaan is op het dorp. Wat is er nu leuker dan op een veilige manier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met je vrienden schaatsen op je eigen dorp?”

“Mijn vader zette zich in voor de ijsbaan hier op Oud-Vossemeer en ja, dan groei je daar eigenlijk gewoon in. Als je een jaar of vijftien, zestien bent, mag je meehelpen met het vegen van de baan. En ook in de zomer mocht ik in mijn jeugd helpen met klusjes op en rondom de ijsbaan.” Dirkjan is ook op latere leeftijd actief gebleven voor de vereniging. “Er zijn eigenlijk twee grote redenen waarom ik mij hiervoor inzet. Ten eerste vind ik het altijd super dat er een ijsbaan is op het dorp. Op dat moment merk je meteen dat dit leeft op heel het dorp en dat alle kinderen het geweldig naar hun zin hebben. En dan is de paar avonden en zaterdag ochtenden op een jaar een kleine moeite hiervoor. Maar het moet wel gebeuren”, zo legt hij uit. “De tweede reden is dat ik het bijzonder vind dat mijn opa volgens mij inmiddels bijna zestig jaar geleden al in het bestuur zat van de ijsbaan. Ik heb mijn opa zelf nooit gekend, maar dit is dan wel iets wat je soort van samen doet.” 

Na een aantal tegenvallende jaren qua winterweer en coronamaatregelen, hoopt Dirkjan dan komende winter qua schaatsbaan wél een succes zal worden. “Het belangrijkste is dat we deze winter vorst krijgen en dat we open mogen als dat zo is. Wat is er nu leuker dan dat als er ijs ligt, je op een veilige manier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met je vrienden kan schaatsen op je eigen dorp. Hiervoor doen we het en hierom moeten we de ijsbaan altijd proberen te behouden.” 

Meer uit Tholen

Door rekenfout moet Tholen 95.130 euro extra betalen aan VRZ

THOLEN - Door een rekenfout in de boekhouding van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moet Tholen bijna een ton extra betalen aan de organisatie. De fout werd ontdekt tijdens de opstelling van de begroting van VRZ voor het jaar 2024. Andere Zeeuwse gemeenten moeten ook bijbetalen of krijgen juist geld terug.

2 uur geleden
Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

16 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

20 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

1 dag geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

1 dag geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden