Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dirk en DekaMarkt moeten duidelijk verschillende supers worden

Dirk en DekaMarkt moeten duidelijk verschillende supers worden

VELSEN-NOORD (ANP) - Supermarkten Dirk en DekaMarkt, beide onderdeel van de Detailresult Groep (DRG), moeten zich meer van elkaar gaan onderscheiden. Om dat te regelen wordt de aansturing van de ketens veranderd. Tegelijk vindt een wisseling van de top plaats bij het supermarktconcern.

Het is bedoeling dat de aansturing van Dirk en DekaMarkt straks niet meer centraal, maar volledig vanuit de ketens zelf gaat plaatsvinden. Dan zullen ze dus ook een eigen koers gaan varen op het gebied van assortiment en prijsbepaling. Als gevolg van de wijzigingen zal topman Albert Voogd het bedrijf per 1 juli verlaten. Financieel directeur Bart Oprel wordt hierdoor de enige bestuurder bij DRG.

President-commissaris Cees van Rijn bedankt Voogd voor zijn inzet in de afgelopen twee jaar. Hij geeft aan dat er onder leiding van Voogd al grote zijn stappen zijn gezet in het scherper neerzetten van de beide ketens. Bij Dirk is de nadruk op 'discount' komen te liggen en DekaMarkt profileert zich volgens Van Rijn door wat hij noemt 'fullservice'. Maar door de centrale aansturing zou het lastig zijn om de unieke kenmerken van de supers maximaal tot hun recht te laten komen.

Twee familiebedrijven

DRG ontstond in 2008 door een fusie van twee familiebedrijven. In de afgelopen jaren hebben de supers naar eigen zeggen veel baat gehad van de schaalvoordelen van de samenvoeging. Volgens DRG blijven die voordelen in de nieuwe opzet behouden.

In totaal telt DRG 205 filialen en ruim 20.000 medewerkers. De onderneming heeft ook twee eigen bakkerijen en er zijn aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen.

Eerder dit jaar werd bekend dat het concern ook een van de overnemende partijen is van supermarktketen DEEN. Van de 80 DEEN-filialen komen er 39 in handen van Albert Heijn, 22 in handen van Vomar en gaan er 19 naar DekaMarkt. Alle ongeveer 8800 supermarktmedewerkers van DEEN behouden hun baan.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

2 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

4 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

6 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

8 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

9 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

10 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

11 uur geleden