Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Directeur LINDA.: beschuldigingen tegen Ali B waren vertrouwelijk

Directeur LINDA.: beschuldigingen tegen Ali B waren vertrouwelijk

HILVERSUM (ANP) - Jildou van der Bijl, de creatief directeur van het maandblad LINDA. blijft erbij dat Linda de Mol haar broer John de Mol niet heeft ingelicht over het vermeende seksueel grensoverschrijdende gedrag van The Voice-coach Ali B. Dat vertelde ze vrijdagavond bij Op1 naar aanleiding van het nieuws dat de redactie van LINDA. daar al sinds 2020 van op de hoogte was, maar het verhaal niet rond kreeg voor een artikel.

Dat Linda de Mol haar broer niet al eerder heeft verteld over vermeend zwaar grensoverschrijdend seksueel gedrag door Ali B, komt omdat Van der Bijl haar dat gevraagd had. "Ik heb Linda gemeld dat we contact hadden met die vrouwen. En haar op het hart gedrukt dat het vertrouwelijk was", zei Van der Bijl bij Op1.

Het stoort Van der Bijl dat vrijdag, sinds bekend werd dat LINDA. al in 2020 bezig was met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, het idee is ontstaan dat het heeft willen verhullen dat er zoiets speelde bij de talentenjacht. "Dat er nu wordt gedacht dat wij iets in de doofpot hebben gestopt, vind ik afschuwelijk. Want dat is... waarom zouden we dat doen?", vraagt de directeur van het blad zich af.

Het blad LINDA. kreeg in juni 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B. Dat onthulde de Volkskrant vrijdag. LINDA. sprak toen met twee vrouwen die hier naar eigen zeggen mee te maken hadden gehad, schrijft de krant. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht. De verhalen hebben het blad niet gehaald omdat de hoofdredactie het bewijs "te mager" vond en het ook geen andere slachtoffers kon vinden. Van der Bijl stelde de vrouwen vervolgens voor aan programmamaker Tim Hofman die er een hele aflevering van BOOS van maakte waarin ook andere Voice-prominenten beschuldigd werden van grensoverschrijdend gedrag. Tegen Ali B zijn inmiddels twee aangiftes gedaan, waarvan één wegens verkrachting.

Van der Bijl maakte tevens bekend dat Linda de Mol voorlopig niet te zien zal zijn op de covers van het maandblad. Ze vertelde dat sinds de onthullingen het "niet zo goed" gaat met haar. Zo wist Linda de Mol volgens Van der Bijl tot anderhalve week geleden niets van het grensoverschrijdende gedrag van haar partner Jeroen Rietbergen achter de schermen bij The Voice of Holland. "Zij wist dat hij was vreemdgegaan, maar was er altijd vanuit gegaan dat dat met wederzijds goedvinden was geweest", zei Van der Bijl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

5 uur geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

7 uur geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

7 uur geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

7 uur geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

15 uur geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

19 uur geleden
Herontdekte schets van Michelangelo geveild voor 23 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een onlangs herontdekte tekening van Michelangelo, het eerste bekende naaktwerk van de Florentijnse kunstenaar, heeft ruim 23 miljoen euro opgeleverd inclusief veilingcourtage en andere kosten. Veilinghuis Christie's in Parijs had de schets een richtprijs van 30 miljoen euro gegeven. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

1 dag geleden