Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

De nieuwe week start op veel plaatsen nat en dat heeft direct gevolgen voor de drukte op de snelwegen. Dinsdagochtend trekt een regenzone van west naar oost over het land. Hierdoor wordt een zware dinsdagochtendspits verwacht. Het is in een normale situatie al druk op dinsdagochtend door veel woon-werkverkeer, maar door de combinatie met regen lijkt een zware ochtendspits onvermijdelijk.

De afgelopen twee dinsdagen werd ook al het record voor de drukste ochtendspits van 2023 aangescherpt. ‘Mocht je de keuze hebben om thuis te werken, dan lijkt ons dat een verstandige optie’, adviseert weerbureau Weeronline. 

Woensdagochtend herhaalt het weerbeeld zich met opnieuw regen in de ochtenduren. De woensdagochtendspits is standaard wel minder druk dan andere dagen in de week, maar door slecht zicht tijdens regen zal het toch drukker zijn dan normaal.

Meer uit Beveland

Open dag zaterdag bij nieuwe brandweerpost Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op zaterdag 29 juni houdt de brandweerploeg van de brandweerpost Heinkenszand een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur viert zij de opening van de nieuwe post aan de Guldenroedestraat.

4 uur geleden
Lezersfoto van de week: Oranje kater Bas is er klaar voor

COLIJNSPLAAT - Bas is aan de warming-up voor dinsdagavond begonnen. Gewoon in de tuin in Colijnsplaat trapt de oranje kat alvast een balletje als voorbereiding op het EK-duel van Oranje tegen Oostenrijk. Deze foto van Vivian Kramer vrolijkt de rubriek 'Lezersfoto van de week' op in de Bevelandse Bode.

5 uur geleden
Groene bedrijven gaan voor duurzame samenwerking met Scalda

GOES - Zo'n dertig, voornamelijk Zeeuwse, hoveniersbedrijven hebben maandag een intentieverklaring ondertekend waarin staat dat onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten en brancheorganisatie Koninklijke VHG hun samenwerking de komende jaren bekrachtigen. Het ondertekenen van de intentieverklaring komt voort uit de Groene Hotspot Zeeland, een samenwerkingsverband dat is opgericht door onderwijsinstelling Scalda om de hoveniersopleidingen in samenwerking met de bedrijven door middel van innovatie te verbeteren en toekomstbestendig te maken.

6 uur geleden
Cadeautje voor Goese zwerfafvalhelden

GOES - Tien Goesenaren die regelmatig uit eigen beweging zwerfafval opruimen zijn woensdag in het zonnetje gezet bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) de Bevelanden op de Hollandsche Hoeve in Goes. Zo ruimt Kees van den Berg al meer dan dertig jaar rommel als hij zijn hond uitlaat. "Het is een tweede natuur geworden."

1 dag geleden
Thijmen wordt de nieuwe kinderburgemeester van Goes

GOES - Thijmen Roskam is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes. Tijdens Goes Kinderstad, op zaterdag 17 augustus, wordt hij officieel geïnstalleerd.

1 dag geleden
Fietsster valt van fiets en raakt bewusteloos in Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK - Een vrouw is zondagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar fiets in de polder bij Ellewoutsdijk ten val was gekomen.

2 dagen geleden
Busje en motor botsen in Wilhelminadorp: Ambulance rukt uit voor motorrijder

WILHELMINADORP - Een motorrijder is door ambulancemedewerkers nagekeken nadat hij vanmorgen betrokken was bij een ongeval. Een motor en een busje kwamen met elkaar in botsing.

2 dagen geleden