Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dijkgraaf trapt campagne waterschapsverkiezingen 14 februari af met jonge stemmers

Dijkgraaf trapt campagne waterschapsverkiezingen 14 februari af met jonge stemmers

MIDDELBURG - Op 15 maart 2023 vinden, naast de verkiezingen voor Provinciale Staten, de waterschapsverkiezingen plaats. De waterschappen maken keuzes over hoe Nederland omgaat met het water. Die keuzes hebben gevolgen voor de toekomst van ons water en daar kan de kiezer over meebeslissen. Op 13 februari vindt de landelijke aftrap van de waterschapsverkiezingen plaats op Utrecht Centraal. Op 14 februari trapt dijkgraaf Toine Poppelaars de campagne af in Middelburg met jonge stemmers.


Misschien gaat iemand voor de eerste keer stemmen of weet een kiezer niet precies waar de 12 deelnemende partijen voor staan of hoe de verkiezingen in zijn werk gaan? Om te zorgen dat iedereen z’n steentje bij kan dragen en in actie komt, kan de kiezer zich op verschillende manieren voorbereiden op het stemmen op 15 maart.

1. Ga naar scheldestromen.mijnstem.nl
Standpunten van politieke partijen verschillen. Om erachter te komen welke partijen er in Zeeland zijn, welke plannen zij hebben én welke partij het beste bij je past, ga je naar scheldestromen.mijnstem.nl. Hier staat achtergrondinformatie en kunnen alle partijen met elkaar worden vergeleken. Deze stemhulp is sinds 6 februari online.

2. Bekijk het televisiedebat op 1 maart
Op 1 maart om 20.15 uur op Omroep Zeeland debatteren de deelnemende partijen over verschillende waterdilemma’s. Een goed moment om te beoordelen welke partij het dichtstbij je belangen staat.

3. Kom naar de Waterschapsdag op 11 maart
Tussen 10.30 en 15.30 uur staan de deuren van het waterschap open op het kantoor in Middelburg, Kanaalweg en van de zuivering Terneuzen, Frankrijkweg 8. Met allerlei leuke activiteiten om het waterschapswerk te ontdekken en te beleven. Daarnaast kun je op beide locaties in gesprek gaan met de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen.

4. Lees de verkiezingskrant
Op 8 maart verschijnt in de huis-aan-huis kranten de verkiezingskrant. Hierin legt het waterschap meer uit over z’n werk en de waterschapsverkiezingen. Daarnaast presenteren de deelnemende partijen zich. De krant is dan ook digitaal beschikbaar op de website van Scheldestromen. Maar ook op papier opvraagbaar via telefoon 088-2461000.

5. Ga naar scheldestromen.nl/verkiezingen
Op deze pagina vindt men meer informatie over de waterschapsverkiezingen en welke partijen deelnemen? Vanaf 14 februari staan daar ook de thema’s die in de campagne aan de orde komen en die een rol spelen tijdens deze verkiezingen.

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

10 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

11 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden