Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Digitaal bijwonen van politietrechterzittingen voor scholieren en studenten ouder dan 12 jaar

Digitaal bijwonen van politietrechterzittingen voor scholieren en studenten ouder dan 12 jaar

MIDDELBURG - Met ingang van januari 2022 kunnen scholieren en studenten in klassikaal verband politierechterzittingen van rechtbank Zeeland-West-Brabant digitaal bijwonen. De rechtbank biedt dit aan in samenwerking met ProDemos.

Het online bijwonen van een zitting is een alternatief voor de fysieke groepsbezoeken, die sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer mogelijk zijn. Bijna 5.000 leerlingen bezochten in 2019 één van de locaties van rechtbank Zeeland-West-Brabant om een zitting bij te wonen. Voor leerlingen een indrukwekkende en leerzame ervaring. Helaas is de ruimte in de zittingszaal op dit moment te beperkt om fysieke groepsbezoeken toe te laten. Via een digitaal platform kunnen leerlingen vanaf 12 jaar straks toch klassikaal en digitaal een politierechterzitting bijwonen.

Wat is een politierechterzitting?
De politierechter behandelt strafzaken waarbij de officier van justitie maximaal 1 jaar gevangenisstraf kan eisen. Deze strafzaken kunnen bijvoorbeeld gaan over een bedreiging, mishandeling, vernieling of diefstal. De politierechter doet in bijna alle gevallen direct na afloop van de behandeling van een zaak mondeling uitspraak. Zo krijgen leerlingen in een korte tijd een goed beeld van het verloop van een rechtszaak.

Voor het bijwonen van een online zitting gelden voor scholen aangepaste huisregels. Zo moet de zitting onder toezicht van een docent bekeken worden. Er mogen namelijk geen geluids- en beeldopnames worden gemaakt van de zitting. Alleen in een klassikale setting kan de docent toezicht houden op deze huisregel. Het is dus alleen mogelijk om online een zitting bij te wonen als er fysiek onderwijs wordt gegeven.

Docenten kunnen zich via de site van ProDemos inschrijven voor zittingen. Het zittingsrooster met beschikbare data en tijden staat op de site van ProDemos - https://prodemos.nl/programmas/rechtbankbezoek/.

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

22 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

1 dag geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

3 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden