Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierenpolitie roept op: ‘Help schapen die op hun rug liggen en niet omhoog komen een handje’

Dierenpolitie roept op: ‘Help schapen die op hun rug liggen en niet omhoog komen een handje’

MIDDELBURG/VEERE - De politie roept mensen op schapen die op hun rug liggen en niet meer zelfstandig kunnen draaien een handje te helpen. “Lukt het u niet alleen, bel met spoed 144!”, aldus Dierenpolitie Zeeland - West-Brabant op Facebook.

In de schapenweides is het dikke buiken seizoen weer in volle gang. Daardoor komen er bij de dierenpolitie veel meldingen binnen over schapen die niet meer zelfstandig kunnen draaien. De agenten roepen daarom mensen op de dieren een handje te helpen. “Zet het schaap op haar bibs en laat het enkele seconden bijkomen”, beschrijft het team uit Zeeland - West-Brabant als eerste stap op Facebook. “Geef het schaap, zodra deze zelf aanzet een klein duwtje de groede richting op. U ziet een blij schaap die hopelijk nog eens omkijkt en vriendelijk naar u blaat!”

Mocht het niet lukken om het schaap weer op haar pootjes te helpen, bel dan met spoed 144. Geef hierbij beide oornummers door, zodat de centralist via de NVWA de eigenaar in kennis kan stellen. “Met dank namens de schapen en de boer”, aldus de dierenpolitie. 

Meer uit Middelburg

Koningsdag Zoutelande 2024

ZOUTELANDE - Vier Koningsdag en -nacht 2024 in Zoutelande! Op 26 en 27 april 2024 viert Zoutelande Koningsnacht en Koningsdag met een spectaculair programma vol activiteiten voor jong en oud, mogelijk gemaakt door de enthousiaste steun van lokale ondernemers en sponsors.

20 minuten geleden
Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

19 uur geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

22 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

1 dag geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 dagen geleden