Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierenpolitie roept op: ‘Help schapen die op hun rug liggen en niet omhoog komen een handje’

Dierenpolitie roept op: ‘Help schapen die op hun rug liggen en niet omhoog komen een handje’

MIDDELBURG/VEERE - De politie roept mensen op schapen die op hun rug liggen en niet meer zelfstandig kunnen draaien een handje te helpen. “Lukt het u niet alleen, bel met spoed 144!”, aldus Dierenpolitie Zeeland - West-Brabant op Facebook.

In de schapenweides is het dikke buiken seizoen weer in volle gang. Daardoor komen er bij de dierenpolitie veel meldingen binnen over schapen die niet meer zelfstandig kunnen draaien. De agenten roepen daarom mensen op de dieren een handje te helpen. “Zet het schaap op haar bibs en laat het enkele seconden bijkomen”, beschrijft het team uit Zeeland - West-Brabant als eerste stap op Facebook. “Geef het schaap, zodra deze zelf aanzet een klein duwtje de groede richting op. U ziet een blij schaap die hopelijk nog eens omkijkt en vriendelijk naar u blaat!”

Mocht het niet lukken om het schaap weer op haar pootjes te helpen, bel dan met spoed 144. Geef hierbij beide oornummers door, zodat de centralist via de NVWA de eigenaar in kennis kan stellen. “Met dank namens de schapen en de boer”, aldus de dierenpolitie. 

Meer uit Middelburg

Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

1 dag geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

1 dag geleden
Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

2 dagen geleden
Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

2 dagen geleden