Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Dierenleed stopt niet bij de grens'

'Dierenleed stopt niet bij de grens'

GOES – De stichting Save a Stray, die door de Goese Dayony Mijnsbergen en Bianca Slot in september is opgericht, wint aan bekendheid. De stichting wil kleine organisaties en particulieren die zich inzetten voor zwerfdieren in het buitenland financieel ondersteunen.

Volgens Dayony, die met haar vriend, zijn dochter en vier katten in Goes woont, worden de bedragen die zij namens de stichting doneren elke maand hoger. “Het gaat hartstikke goed. We zijn begonnen met 120 euro in de eerste maand en in december was dit al opgelopen naar 1220 euro. Er zit dus een stijgende lijn in en daar zijn we heel blij mee.”

Gran Canaria

Zij vertelt dat het idee voor de stichting ontstond nadat zij in 2018 in Gran Canaria werd benaderd door een organisatie die zich inzet voor straathonden. “Zij zochten mensen die met de dieren de vlucht naar Nederland wilden maken. Dat heb ik een paar keer gedaan. Zo heb ik Bianca leren kennen. Ik maakte toen al armbandjes die ik voor de organisatie verkocht, maar op een gegeven moment wilde ik meer doen. Toen zijn Bianca en ik gaan brainstormen en werd Save a Stray opgericht.”

Sleutelhangers

Dayony vindt vooral de veilingen leuk. “We hebben leuke spulletjes waaronder sieraden, sleutelhangers en boeken. Bianca en ik openen om de beurt een veiling op onze Facebook-pagina waarop mensen kunnen bieden. Het is leuk om te zien hoe er tegen elkaar wordt opgeboden. Ook kunnen mensen voor een vast bedrag dingen kopen. In samenwerking met een kunstenares hebben we onlangs een loterij georganiseerd, waarvan de helft naar ons ging.”

Nood

De organisaties die door Save a Stray worden ondersteund zijn divers. “Dierenleed stopt niet bij de grens. In Nederland is het probleem van zwerfdieren minder groot en er zijn al best veel organisaties die voor dieren opkomen. In andere landen is de nood hoger.” De donaties gaan naar landen zoals België, Spanje, Griekenland, India, Portugal, Roemenië en Cambodja.

Structureel

Sommige donaties zijn structureel. “Ons netwerk wordt steeds groter”, laat Bianca weten. “We hebben inmiddels veel contacten. Er is best een aantal structurele donaties, maar we houden altijd een buffer voor actuele zaken. Zo hebben we nu een reservering staan voor de koala's in Australië.” Als het aan de dames ligt gaan ze door. “We zouden nog meer willen doen, want er is veel dierenleed. We doen wat we kunnen. We willen collectebussen met ons logo in winkels neer gaan zetten en ook willen we posters ophangen om meer bekendheid te krijgen. We gaan zeker meer leuke dingen bedenken.”

Meer informatie: www.stichtingsaveastray.nl.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Fatsoen 1 jaar geleden
Educatie over huisdieren op basisscholen gaat pas echt helpen, dit blijft dweilen met de kraan open zolang de bevolking niet opgevoed wordt! Dieren beschermen is mensen beschaven!

Meer uit Beveland

Infectieziekten door jaren heen

In zijn rubriek ‘Schrijfsel van burgemeester Gerben Dijksterhuis’ is de burgervader van de gemeente Borsele dit keer - heel toepasselijk - in de historie van de infectieziekten gedoken:

3 uur geleden
Wel 90 tot 105 vallende sterren per uur te spotten tijdens dé meteorenzwerm van het jaar

BEVELAND - Er is weer een meteorenzwerm op komst. In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december zijn er, als het weer het toelaat, veel vallende sterren te spotten van de meteorenzwerm Geminiden. Ook in de dagen daaromheen heb je de kans om een wens te mogen doen. 

4 uur geleden
Fijne werksfeer en ambitie kenmerkt bedrijfsvoering

VLISSINGEN - Vraag in Vlissingen aan een Zeeuw waar een fietsenmaker te vinden is en je komt vanzelf uit bij De Fietsenmakker aan de Troelstraweg. “Het is een Zeeuwse woordspeling”, zegt Ferdinand Boogaard (32), die het bedrijf in geleidelijke fases overneemt van oprichter David.

7 uur geleden
Negen airsoft-wapens en vijf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in Kortgene

KORTGENE - Tijdens toezicht vanwege aanhoudende vuurwerkmeldingen heeft de politie naar aanleiding van informatie een woning in Kortgene gecontroleerd. Daar werden negen wapens en vijf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De verdachte moet zich op een later moment melden voor het afleggen van een verklaring.

8 uur geleden
Welzijnswerkers gaan in gesprek met 75-plussers in Lewedorp

HEINKENSZAND - Alle zelfstandig wonende vijfenzeventigplussers in Lewedorp krijgen de komende maanden bezoek van een welzijnswerker van het Vrijwilligershuis van de gemeente Borsele om te vragen hoe het met hen gaat. 

1 dag geleden
Open brief aan Zeeuwen: ‘De situatie in Zeeland is zeer ernstig’

In een open brief aan alle inwoners van Zeeland schrijven de Zeeuwse burgemeesters en de directeur van de GGD Zeeland vrijdag dat de coronasituatie in Zeeland ‘zeer ernstig’ is. 

1 dag geleden
Zeeuwen kunnen kurken voortaan apart inleveren bij milieustraat

De Zeeuwse Reinigings Dienst (ZRD) zamelt als eerste in Nederland kurken apart in. Met het oog op pakjesavond en de andere aankomende feestdagen roept de dienst Zeeuwen op om de kurken van bijvoorbeeld wijn- en champagneflessen in te leveren bij de milieustraat. 

1 dag geleden