Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dieren zijn steeds meer lid van het gezin’

‘Dieren zijn steeds meer lid van het gezin’

OOST-SOUBURG - Door de hoeveelheid extra voer en andere toebehoren die dierenspeciaalzaak Molen De Pere in Oost-Souburg verkoopt, merken mede-eigenaar Esther van Dommelen en haar collega’s zeker dat mensen de afgelopen maanden vaker een huisdier hebben aangeschaft. “We zien daarnaast ook dat huisdiereigenaren sneller luxe artikelen kopen, zoals een halsband met bijpassend riempje. Dieren worden de laatste jaren steeds meer gezien als gezinslid.”Al dertig jaar is er bij de molen aan de Kanaalstraat een dierenspeciaalzaak te vinden. Van Dommelens vader is de winkel destijds begonnen. Vroeger waren er ook dieren te koop. “Daarmee zijn we vorig jaar oktober gestopt, omdat we er niet meer achter stonden”, vertelt Esther. De vrijgekomen ruimte is moeiteloos gevuld met een breder assortiment aan dierenvoer en verzorgingsproducten, maar ook met allerlei benodigdheden om thuis te bakken, dat ook populair is.Gezond

Hebben mensen de coronatijd aangegrepen om hun huis op te knappen, dan maken ze de herinrichting vaak af met een nieuwe mand voor de hond of kat, ervaart Van Dommelen. “Huisdieren horen er echt bij tegenwoordig. Mensen kopen vaker wat leuks voor hun dier, en ook meer snacks.” Die zijn er inmiddels steeds meer, gemaakt op natuurlijke basis. Zo kunnen baasjes hun dieren op gezond lekkers trakteren.

Meer uit Vlissingen

Mission to Seafarers bezorgt zeevarenden een extraatje met kerst

VLISSINGEN - Met zo'n 25 vrijwilligers zijn bij de Mission to Seafarers aan de Ritthemsestraat het afgelopen weekend maar liefst duizend kerstpakketten samengesteld voor zeevarenden. De komende weken worden de pakketten verspreid over de schepen die de Vlissingse havens aandoen zodat de zeelieden tijdens de kerstdagen een extraatje hebben.

22 minuten geleden
Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

22 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

1 dag geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

1 dag geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

2 dagen geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

3 dagen geleden