Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diepgaand onderzoek naar eenzaamheid in Kapelle

Diepgaand onderzoek naar eenzaamheid in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle mag meedoen aan een landelijk onderzoek naar schulden en armoede. “Dit betekent financiering voor onderzoek in Kapelle naar eenzaamheid in relatie tot armoede”, aldus een verheugde wethouder Annebeth Evertz.

Kapelle neemt als enige Zeeuwse gemeente deel aan het onderzoek voor het project ‘Van eenzaamheid naar leefbaarheid’. Verder zijn hierbij de Radboud Universiteit in Nijmegen, Hogeschool van Amsterdam, het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), stichting Lezen en Schrijven en tien andere gemeenten betrokken. De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) financiert dit onderzoek.

Duur

“We willen als Kapelle al lange tijd eenzaamheid aanpakken via een actie-onderzoek, maar deze vorm van praktijkonderzoek, waarbij je bijvoorbeeld mensen diepgaand interviewt over hun situatie, is duur.” Daarom zocht de gemeente alternatieve financieringsbronnen en kwam terecht bij ZonMw. Kapelle diende een motivatiebrief in en werd geselecteerd voor dit project. Hoe het onderzoek eruit gaat zien, kan Evertz nog niet zeggen. “We maken met de andere partijen een plan van aanpak, zodat het onderzoek volgend jaar kan beginnen. Dit moet leiden tot een aanpak waarmee wij, en ook andere gemeenten, eenzaamheid kunnen tegengaan. Daarnaast moet de methodiek helpen eenzaamheid in andere vormen, zoals bij jongeren en mensen die niet in armoede leven, te bestrijden.”

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

11 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

13 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden