Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Die lachende gezichten, daar doe je het voor'

'Die lachende gezichten, daar doe je het voor'

OUD-VOSSEMEER - Maar liefst 95 mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking rijden zaterdag mee met de zeventiende editie van de Truckersrit. Ieder jaar trekt een stoet met trucks over het eiland om de mensen een leuke dag te bezorgen. "Het is veel werk, maar die lachende gezichten, daar doe je het voor", stellen Ella de Rooij en Ilona Suurland-Deurloo.

De Truckersrit is inmiddels een bekend begrip op het eiland Tholen. Zaterdag 25 mei om 11.30 uur worden alle deelnemers en chauffeurs verwacht bij De Schutse in Oud-Vossemeer. "Na een kort welkomstwoordje, worden alle deelnemers in 'hun' truck geplaatst", legt Ella uit. Daarna gaat de karavaan tegen de klok in een rondje rijden over het eiland, waarbij alle kernen van de gemeente Tholen worden aangedaan. "Ieder jaar is het weer een feest om te zien hoeveel mensen er langs de kant van de weg staan om te zwaaien", vertelt Ella. Natuurlijk hoopt ze ook dit jaar weer veel mensen langs de kant van de weg te zien. "Je hoort ons natuurlijk al van ver aankomen, maar de route staat ook op onze Facebookpagina: Truckersrit Tholen." Tot nu toe zijn er nooit gekke dingen gebeurt bij de Truckersrit, toch wil Ella het overig verkeer alvast vragen om geduld te hebben. "Wanneer wij voorbijkomen, kan het even duren voor je weer kan rijden. Heb alsjeblieft geduld, stap even uit je auto en zwaai mee."

Meer uit Tholen

Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

2 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

5 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden