Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dick en Heleen van de Velde: ‘Een brug bij je huis is weer eens wat anders’

Dick en Heleen van de Velde: ‘Een brug bij je huis is weer eens wat anders’

YERSEKE - Omdat ze op de reservelijst kwamen te staan, hadden Dick en Heleen van de Velde de hoop op een kavel in Steehof III in Yerseke al een beetje opgegeven. Toch bemachtigden ze een perceel en nu staat hun huis volop in de steigers. Naar verwachting is het eind mei klaar en trekken ze er in juni in. Ze vinden de brug bij hun huis van toegevoegde waarde. “Met het water voor ons huis wonen we verder van de straat af”, zegt Heleen. “En zo’n brug bij je huis is anders dan anders toch?”, vindt Dick.Het stel heeft een zoon en dochter en ze wonen nu ook al op een fijne plek in Yerseke. Voor de verhuizing spelen praktische overwegingen mee. “Onze dochter is in een rolstoel terecht gekomen”, vertelt Heleen. “Dit huis kunnen we helemaal aanpassen aan de rolstoel, onder meer met een lift, en we hebben hier meer ruimte.” Het wordt ook een duurzaam huis, legt Dick uit. “Met zonnepanelen, een warmtepomp, alles erop en eraan.” Hun eigen huis ontwerpen en bouwen vinden ze een mooi project. Als eigenaren van Van de Velde Installatiegroep zijn ze thuis in de bouwwereld. “De mannen vinden het leuk om aan het huis van hun baas te werken”, zegt Heleen. Een brug beheren kan er dan ook nog wel bij. “Ik denk niet dat het onderhoud veel werk zal zijn”, zegt Dick.

Naast duurzaam wordt hun nieuwe woning levensloopbestendig. “Dit is de derde keer dat we een huis laten bouwen, dus dat is wel genoeg”, lacht Heleen. “We hopen hier straks zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen.”

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

2 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

7 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden