Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dichterlijke oudejaarsshow Coenraedt van Meerenburgh gaat online

Dichterlijke oudejaarsshow Coenraedt van Meerenburgh gaat online

MIDDELBURG - Ook dit jaar geeft dichter Coenraedt van Meerenburgh een oudejaarsshow.

Zijn dertiende terugblik in snelsonnetten is echter anders dan voorgaande jaren. Normaal vindt de show plaats met publiek in de Drvkkery in Middelburg. De dichter blikt dan in korte verzen terug op het afgelopen jaar, onder begeleiding van pianist Ferenc Hannewijk. Vanwege het coronavirus lukt dat dit jaar niet. 

Registratie

Dit keer is op 31 december vanaf 12.00 uur een videoregistratie te bekijken via de website van de boekenzaak in Middelburg. 

Kwatrijn

De Zeeuwse dichter is een meester in het snelsonnet dat bestaat uit een kwatrijn (vier regels) met het rijmschema a-b-b-a dat wordt gevolgd door twee regels met een andere rijmklank. “Corona, corona en corona”, zegt Van Meerenburgh over de onderwerpen van dit jaar. “Nee, er was natuurlijk veel meer te beleven dit jaar: de Amerikaanse presidentsverkiezingen, resomeren als alternatief, een kaars die ruikt naar een vagina, de val van Juan Carlos en een walvisstaart die een metro redt. Het is zo maar een selectie van de onderwerpen uit het afgelopen jaar.” 

De show is op 31 december te zien op www.drukkerijmiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

20 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

20 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden