Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dichterbij de natuur dankzij Thoolse natuurouders

Dichterbij de natuur dankzij Thoolse natuurouders

THOLEN - Op Tholen ligt geen volwaardig natuureducatiecentrum. Ouders maken zich daarom zorgen over de aandacht voor natuureducatie op Tholen. Gelukkig zijn er steeds meer Natuurouders die de juffen en meesters van Tholen helpen om meer natuurlessen buiten te organiseren.

Annelieke Ponse (32) en Marianne Smits (55) zijn Natuurouder bij de Groen van Prinstererschool in Scherpenisse. Een natte laarzentocht, vogels spotten, speurtochten door het bos, op zeehondensafari, een bloembollentocht in het voorjaar, bomenexcursie, slootexcursie en naar het strand. Het behoort dankzij de Natuurouders allemaal tot de mogelijkheden. 

Annelieke en Marianne hadden zich aangemeld om een cursus te volgen om de kinderen te kunnen begeleiden als er een buitenactiviteit wordt georganiseerd. “De leerkrachten hebben daar namelijk te weinig tijd voor. Bovendien wilden de leerkrachten zien of het een succes zou zijn”, vertellen de dames. En een succes, dat werd het! “Wij zijn contactpersoon voor de leerkrachten om iets te organiseren wat bij hun thema past. Zij kunnen zelf met ideeën komen of wij kunnen de docenten informeren. “We gaan met de kinderen de natuur in, maar hebben bijvoorbeeld ook wel eens een gastles over insecten gehouden.” Ook is er goed contact met de gemeente Tholen. “Bijvoorrbeeld voor een gastles. We plannen een datum en dan kunnen we een leskist reserveren bij de gemeente. Vervolgens bedenken we opdrachten voor de kinderen aan de hand van de leskist. We zorgen voor begeleiding, maximaal 6 kinderen per groepje. Ook regelen we eventueel vervoer.” Annelieke en Marianne vinden het naar eigen zeggen belangrijk dat de kinderen meer oog voor de natuur krijgen en meer milieubewust worden. “Bovendien is het veel gezonder om buiten in de natuur te zijn dan binnen te zitten. Bovendien zijn ze heel enthousiast over de activiteiten. Leuke momenten zijn bijvoorbeeld om de schooltuin te oogsten. De kinderen zien dan het resultaat en gaan dan trots met hun zelfgekweekte groenten naar huis. En natuurlijk de verwondering als ze bijvoorbeeld zand door een microscoop zien of een insect onder een vergrootglas.” 

Meer uit Tholen

UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

1 uur geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

2 uur geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

20 uur geleden
Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

1 dag geleden
Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

1 dag geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 dagen geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

2 dagen geleden