Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dicht bij huis zelf aan de slag voor de natuur

Dicht bij huis zelf aan de slag voor de natuur

Zelf aan de slag in je eigen groene leefomgeving in het belang van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kun je een bijdrage leveren om de natuur in jouw omgeving te helpen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland organiseert in samenwerking met vele partners dit jaar voor de 21e keer de Natuurwerkdag in Zeeland op 28 locaties! Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap.

De Natuurwerkdag wordt op verschillende locaties op Walcheren georganiseerd.

Locatie in de Gemeente Veere
In de gemeente Veere in Oranjezon (eigendom Het Zeeuwse Landschap) is een prachtig natuurgebied waar je reeën, damherten en Koniks - echte wilde paarden - kunt tegenkomen. Tijdens de Natuurwerkdag kun je hier meehelpen met het verwijderen van de invasieve exoot Amerikaanse Vogelkers.Datum: zaterdag 6 november 2021.Tijd: 9:00 - 12:00. Adres: Kon. Emmaweg 22 in Vrouwenpolder.

Locaties in de Gemeente Middelburg

Speelhof Hoogerzael
In Speelhof Hoogerzael ontmoeten natuur en kinderen elkaar. Een groene oase vlakbij het centrum van Middelburg. Tijdens de Natuurwerkdag kun je hier onder andere helpen met hooien, kruien, snoeien en opschonen. Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 9:30 - 16:30. Adres: Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg


Sprenckweide
De Sprenckweide is een gebied van enkele hectare, gelegen aan de noordkant van Middelburg. Het is ingericht met fruitbomen, struiken, een wandelpad en bankjes. Op deze locatie kun je onder andere helpen met het verwijderen van opslag bij wilgen, fruitbomen en onder hoogstambomen. Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 9.00 uur - 12.30 uur. Adres: Ter Vestelaan 1, 4333 GZ Middelburg

Nieuwenhovense Voetpad
p dit mooie pad, wat parallel aan de Laan van Nieuwenhove loopt, staan circa 9 wilgen statig langs de slootkant te wachten om eens uitgebreid geknot te worden. Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 9:30 – 12:30. Adres: Laan van Nieuwenhove 18, 4333AG Middelburg


Erasmuspark
Het Erasmuspark is een stadspark met unieke natuur, waar veel bewoners gebruik van maken.Kom hier gezellig helpen met het knotten van de wilgen. Van de afgezaagde takken wordt een afrastering gebouwd, zodat er een natuurlijke wal ontstaat waarin kleine dieren, zoals vogels, een plekje kunnen vinden. Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 09:00 - 13:00. Adres: Erasmuspad 2, 4336 LH Middelburg


Stromenpad Middelburg
Aan de groene rand zuidwestelijk van het centrum van Middelburg ligt de mooie wijk Rittenburg, begrenst met een prachtige rij knotwilgen. Tijdens de Natuurwerkdag kun je helpen met het knotten van deze wilgen.
Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 09:30 - 15:30. Adres: Stromenweg 7, 4335 JR Middelburg


Blikkendijk
De Blikkendijk is een oude Zeedijk aan de Oostkant van Walcheren. Aan de voet van de landzijde zijn ongeveer 100 knotwilgen van verschillende leeftijden aanwezig die iedere 4 jaar gesnoeid worden door de Werkgroep Landschapsverzorging Walcheren. Kom tijdens de Natuurwerkdag deze werkgroep een paar uurtjes helpen! Datum: zaterdag 6 november 2021. Tijd: 9:00 – 12:00. Adres: Blikkendijk 1, 4341 RL Arnemuiden

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

10 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

12 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden