Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diana op den Brouw: ‘Zoals de jeugd naar de sportschool gaat, zo moet ook de Thoolse senior ook lekker kunnen sporten’

Diana op den Brouw: ‘Zoals de jeugd naar de sportschool gaat, zo moet ook de Thoolse senior ook lekker kunnen sporten’

De gemeente Tholen wil ouderen letterlijk in beweging krijgen door middel van diverse initiatieven. Diana op den Brouw is gevraagd om onderdeel uit te maken van dit project. Vanwege haar hart voor mensen, doet zij dit graag. Hiervoor is een samenwerking tussen SportZeeland en een grote groep vrijwilligers gestart.

In het verleden is er al vaker een project geweest met als start een soortgelijke test. “Zoveel jaren geleden is er een GALM-project (een project om ouderen in beweging te krijgen én te houden, red.) geweest. Dat was dan ook bedacht met als start deze test. Toen zat ik daar ook bij en zei ik ‘kunnen we die test niet weer opstarten?’”, vertelt Diana. “We hebben echt een leuke dag. In totaal denk ik dat we rond de 25 vrijwilligers zitten”, geeft Diana aan. 

Op de vraag hoeveel deelnemers er zijn reageert zij trots: “Er zijn bijna 160 mensen om zich te laten testen.” Volgens Diana was de dag een groot succes en ziet zij graag een vervolg op dit initiatief: “Het is niet de bedoeling dat het hier stopt, van de gemeente waren ook mensen gekomen en vonden de opkomst goed”. Volgens Diana is er nog ruimte voor groei. Zo zag zij in de loop van de dag diverse mensen binnenkomen met bijvoorbeeld een rollator of op krukken. “Zoals de jeugd bijvoorbeeld naar de sportschool gaat, zo moet ook die doelgroep lekker op een hometrainer kunnen sporten. Je hoeft het niet ingewikkeld te maken met allerlei dure apparaten.”

Meer uit Tholen

Summergames keert deze zomervakantie weer terug op Tholen

THOLEN - De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het jongerenwerkteam Jij op Tholen opnieuw een gevarieerd programma aanbiedt tijdens de Summergames. Vorig jaar deden meer dan vijfhonderd kinderen mee aan de activiteiten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 juni om 13.00 uur.

13 uur geleden
Auto belandt in diepe sloot op de Poortvlietsedijk: Bestuurder onder invloed [UPDATE]

Scherpenisse- Op de Poortvlietsedijk (N286) is vrijdagavond een auto in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig klom zelfstandig uit zijn auto. Nadat hij ter plaatse medisch gecontroleerd werd door het ambulancepersoneel, nam de politie een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

18 uur geleden
WOZ-waarde Thoolse woningen behoort tot top 10 grootste stijgers

THOLEN -  De gemiddelde WOZ-waarde van Thoolse woningen is het afgelopen jaar met 10,4 procent gestegen. Tholen staat hiermee in de top 10 van gemeenten met de hoogste stijging. In de provincie Zeeland steeg de waarde van een woning het meest van alle provincies met 7,8 procent.

20 uur geleden
Gynaecoloog Richard Pal neemt na 30 jaar afscheid van Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL/THOLEN - Na een indrukwekkende carrière van dertig jaar als gynaecoloog heeft Richard Pal vandaag afscheid genomen van het Bravis Ziekenhuis. Zijn afscheid werd groots gevierd op de Bravis-locatie in Roosendaal.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Nieuwe bankjes bij de Schelphoek'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Veiligheidsregio geeft tips voor veilig EK: 'Vlaggen 4,2 meter boven de grond'

THOLEN - Een hoop straten en huizen op Tholen kleuren oranje voor het Europees kampioenschap voetbal. Dat ziet er gezellig uit, maar kan volgens Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom geven ze een aantal 'spelregels' voor een veilig EK 2024. 

1 dag geleden
Inschrijving geopend van eerste Thools Jeu de Boules kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Op 21 juni 2019 werd door toenmalig wethouder Frank Hommel de Jeu de Boules baan "Les Boules" in Sint Philipsland officieel geopend. Op vrijdag 21 juni 2024 is dat alweer vijf jaar geleden en sinds die tijd wordt er door een groep jeu-de-boulers zeker 1 of 2 keer per week, als het weer het toelaat, een balletje gegooid op de baan gelegen naast het parkeerterrein aan de Luysterlaan.

2 dagen geleden