Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diana op den Brouw: ‘Zoals de jeugd naar de sportschool gaat, zo moet ook de Thoolse senior ook lekker kunnen sporten’

Diana op den Brouw: ‘Zoals de jeugd naar de sportschool gaat, zo moet ook de Thoolse senior ook lekker kunnen sporten’

De gemeente Tholen wil ouderen letterlijk in beweging krijgen door middel van diverse initiatieven. Diana op den Brouw is gevraagd om onderdeel uit te maken van dit project. Vanwege haar hart voor mensen, doet zij dit graag. Hiervoor is een samenwerking tussen SportZeeland en een grote groep vrijwilligers gestart.

In het verleden is er al vaker een project geweest met als start een soortgelijke test. “Zoveel jaren geleden is er een GALM-project (een project om ouderen in beweging te krijgen én te houden, red.) geweest. Dat was dan ook bedacht met als start deze test. Toen zat ik daar ook bij en zei ik ‘kunnen we die test niet weer opstarten?’”, vertelt Diana. “We hebben echt een leuke dag. In totaal denk ik dat we rond de 25 vrijwilligers zitten”, geeft Diana aan. 

Op de vraag hoeveel deelnemers er zijn reageert zij trots: “Er zijn bijna 160 mensen om zich te laten testen.” Volgens Diana was de dag een groot succes en ziet zij graag een vervolg op dit initiatief: “Het is niet de bedoeling dat het hier stopt, van de gemeente waren ook mensen gekomen en vonden de opkomst goed”. Volgens Diana is er nog ruimte voor groei. Zo zag zij in de loop van de dag diverse mensen binnenkomen met bijvoorbeeld een rollator of op krukken. “Zoals de jeugd bijvoorbeeld naar de sportschool gaat, zo moet ook die doelgroep lekker op een hometrainer kunnen sporten. Je hoeft het niet ingewikkeld te maken met allerlei dure apparaten.”

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

5 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden