Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Deze samenwerking is heel waardevol'

'Deze samenwerking is heel waardevol'

ARNEMUIDEN - Vrijdag 1 september werden kindcentra ’t Vierschip en de Oleanderhof in Arnemuiden feestelijke geopend. Op beide scholen is na een grote verbouwing een kinderverblijf gerealiseerd en zijn andere lokalen vernieuwd. Reden voor een feestje! Het weer voelde met regen en grijze luchten wat minder feestelijk aan. Maar daar lieten de kinderen, ouders, genodigden en vele belangstellenden zich zeker niet door tegenhouden. Regenlaarzen aan, paraplu’s mee en de feestelijke opening van de kindcentra kon beginnen!

De ochtend ging van start op locatie ’t Vierschip met de ontvangst van burgemeester Harald Bergmann, genodigden, ouders en kinderen. Muziekvereniging Arnemuiden zorgde voor feestelijke muziek. Burgemeester Bergmann benadrukte in zijn speech hoe fijn het is opvang en onderwijs onder één dak in het dorp te hebben. Nadat de burgemeester het lint samen met twee enthousiaste kinderen had doorgeknipt, mochten de aanwezigen een kijkje nemen in het vernieuwde gebouw. 

Onder één dak
De kindcentra zijn een samenwerking tussen Kinderopvang Walcheren, Archipel Scholen en Onze Wijs. Doordat beide scholen nu naast een peutergroep en BSO ook een kinderdagverblijf hebben, kunnen zij onderwijs en opvang bieden onder één dak. Op die manier ontstaat er voor kinderen een veilige en vertrouwde plek, is het handig voor ouders dat zij alle faciliteiten in één gebouw kunnen vinden en zijn de lijntjes tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten korter omdat ze in hetzelfde gebouw werken. Het doel van de samenwerking tussen Kinderopvang Walcheren, Archipel Scholen en Onze Wijs is de kinderen een goede start voor de toekomst geven. Alle partijen zijn erg blij met deze ontwikkelingen. Dit beaamt Gert Dorleijn, directeur van ’t Vierschip. “Deze samenwerking is heel waardevol. Vanaf het moment dat er een kindje wordt verwacht gaan de meeste ouders bedenken hoe ze de opvang gaan regelen wanneer de baby geboren is. En weer later moeten ze gaan nadenken over de school waar ze hun kindje heen willen brengen. Hoe handig is het dan wanneer dit allemaal op één locatie zit? Door het organiseren van opvang en school op een locatie gaat die overgang een stuk soepeler en gemakkelijker. Voor de ouders maar vooral voor de kinderen. Er zijn vaste gezichten, de kinderen zijn vertrouwd en dat gedurende hun heles choolperiode.”

Oleanderhof
Na het bezoek aan ’t Vierschip was het tijd de paraplu’s weer open te klappen en het andere vernieuwde kindercentrum in het dorp te bezoeken. Ook bij de Oleanderhof liet Muziekvereniging Arnemuiden zich niet tegenhouden door wat regendruppels en speelden zij feestelijke liedjes voor de aanwezigen. Directeur Heleen van Boven vertelde in haar speech dat de verbouwing af en toe wel een beetje vervelend was geweest. Boorgeluiden zijn niet fijn als je een toets aan het maken bent. Maar nu de verbouwing achter de rug is, is iedereen heel blij met resultaat. Na het lintjes knippen en speeches stonden voor de kinderen de springkussens klaar én kwam de ijswagen aangereden om ijsjes uit te delen. Want die zijn, weer of geen weer, altijd lekker.

Meer uit Middelburg

Droog en vrij zonnig op Hemelvaartsdag

Na een wisselvallig week met flink wat regen is de aanloop naar Hemelvaartsdag een stuk minder nat. Ook Hemelvaartsdag zelf lijkt geheel droog te verlopen. De zon schijnt regelmatig en de temperatuur komt uit tussen 15 en 20 graden. Na Hemelvaartsdag loopt de temperatuur nog wat verder op en is het op en top lenteweer.

2 uur geleden
Campergebruikers gewaarschuwd op Walcheren

MIDDELBURG - Agenten van het politiebasisteam hebben afgelopen nacht een kampeerder gewaarschuwd voor het kamperen met een camper. Dit is op Walcheren niet toegestaan. 

6 uur geleden
Auto in sloot N57 Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW - EN SINT JOOSLAND - De bestuurder van een personenauto is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op de afrit van de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland. Zijn auto belandde in een sloot.

8 uur geleden
Persoon verzet zich in gevangenis Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee zijn vanmiddag ingezet voor een assistentie in gevangenis Torentijd in Middelburg. Een verdachte verzette zich daar. 

23 uur geleden
Fietsster (80) aangereden Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij een aanrijding op de Rondweg Biggekerke is maandagmiddag een 80-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

23 uur geleden
Gewonde bij ongeval Jaagpad Middelburg

Middelburg - Op het Vlissings Jaagpad tussen Middelburg en Oost-Souburg is zondagavond iemand gewond geraakt bij een fietsongeluk.

1 dag geleden
5 mei Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

2 dagen geleden