Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Deutsche Bank verwacht jonge zakenbankiers fulltime op kantoor'

'Deutsche Bank verwacht jonge zakenbankiers fulltime op kantoor'

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Pas afgestudeerde zakenbankiers kunnen het beste straks weer de hele werkweek naar kantoor komen. Dat heeft Tiina Lee, topvrouw van de Britse en Ierse tak van Deutsche Bank, gezegd in een interview met nieuwswebsite Business Insider. Volgens haar hebben deze krachten veel baat bij begeleiding door meer ervaren personeel. En dat zou het beste werken als ze naar kantoor komen.

"Ik zou onze pas afgestudeerden vijf dagen per week op kantoor willen zien", aldus Lee, die daarmee specifiek doelde op jonge zakenbankiers. Fulltime op kantoor werken zal niet verplicht zijn voor alle medewerkers die pas recent hun studie hebben afgerond. Deutsche Bank is van plan om de meeste werknemers ook na de coronapandemie nog tot drie dagen per week vanuit huis te laten werken.

Maar Lee raadt haar personeel eigenlijk wel aan om, als dat volgens de voorschriften van de overheid mag, weer zoveel mogelijk tijd op kantoor door te brengen. Dat geldt ook voor stagiairs. Veel stagiairs zouden volgens Lee eigenlijk ook liever niet op afstand willen werken. De bank heeft een onderzoek gehouden onder Britse personeel dat in de zomer stage loopt. Ongeveer driekwart daarvan wilde graag naar kantoor. Zelf werkt Lee een dag per week vanuit huis. De rest van de dagen is ze op kantoor te vinden.

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

11 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

13 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

14 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

14 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

16 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

17 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

18 uur geleden