Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Deutsche Bank verwacht jonge zakenbankiers fulltime op kantoor'

'Deutsche Bank verwacht jonge zakenbankiers fulltime op kantoor'

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Pas afgestudeerde zakenbankiers kunnen het beste straks weer de hele werkweek naar kantoor komen. Dat heeft Tiina Lee, topvrouw van de Britse en Ierse tak van Deutsche Bank, gezegd in een interview met nieuwswebsite Business Insider. Volgens haar hebben deze krachten veel baat bij begeleiding door meer ervaren personeel. En dat zou het beste werken als ze naar kantoor komen.

"Ik zou onze pas afgestudeerden vijf dagen per week op kantoor willen zien", aldus Lee, die daarmee specifiek doelde op jonge zakenbankiers. Fulltime op kantoor werken zal niet verplicht zijn voor alle medewerkers die pas recent hun studie hebben afgerond. Deutsche Bank is van plan om de meeste werknemers ook na de coronapandemie nog tot drie dagen per week vanuit huis te laten werken.

Maar Lee raadt haar personeel eigenlijk wel aan om, als dat volgens de voorschriften van de overheid mag, weer zoveel mogelijk tijd op kantoor door te brengen. Dat geldt ook voor stagiairs. Veel stagiairs zouden volgens Lee eigenlijk ook liever niet op afstand willen werken. De bank heeft een onderzoek gehouden onder Britse personeel dat in de zomer stage loopt. Ongeveer driekwart daarvan wilde graag naar kantoor. Zelf werkt Lee een dag per week vanuit huis. De rest van de dagen is ze op kantoor te vinden.

Meer uit Financieel

CPB komt met prognose economie waar politiek Den Haag op wacht

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Planbureau (CPB) komt met zijn augustusraming waarin het aangeeft hoe de Nederlandse economie zich dit jaar en volgend jaar zal ontwikkelen. De ramingen zijn belangrijk voor de kabinetsplannen in de aanloop naar Prinsjesdag.

45 minuten geleden
Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

6 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

7 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

7 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

9 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

10 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

11 uur geleden