Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Detacheerders zien omzet stijgen ondanks coronacrisis

OPIJNEN (ANP) - De omzet van detacheerders is ondanks de coronacrisis in het vierde kwartaal met 2,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Dat meldt de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Over heel coronajaar 2020 bleef de daling van de omzet beperkt tot 0,4 procent.

Volgens de branchevereniging is de krimp onder meer klein gebleven doordat de omzet per gedetacheerde met ruim 7 procent is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Een detacheringsbureau neemt medewerkers in dienst, die tegen een vergoeding tijdelijk bij andere bedrijven werken. Zo kunnen ondernemingen voor een periode gespecialiseerd personeel inhuren.

"Onze sector mag als geheel niet ontevreden zijn. De cijfers wijzen uit dat we robuust zijn en dat we ons meer dan bewezen hebben", zegt voorzitter Maikel Pals van VvDN. Het aantal gedetacheerden liep in sommige sectoren hard terug maar in andere sectoren was juist sprake van een opleving.

Extra juristen

Zo steeg het aantal gedetacheerden in de publieke sector in het vierde kwartaal met 9 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Overheidsinstanties hebben bijvoorbeeld extra juristen nodig om coronasteunmaatregelen goed uit te voeren.

Ook de vraag naar HRM-specialisten groeide flink als gevolg van de aanhoudende coronapandemie. "Dit komt doordat veel organisaties de wens hebben om meer aandacht te besteden aan het personeel. Personeel heeft na zo veel maanden grotendeels thuis zitten extra begeleiding en aandacht nodig", zegt Pals.

Uitzendbranche

De uitzendbranche heeft het duidelijk zwaarder. In 2020 daalde het aantal uitzenduren met 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het verschil tussen detacheren en uitzenden is dat een gedetacheerde in dienst is bij het detacheringsbedrijf. Een uitzendkracht heeft meestal een tijdelijk contract bij de werkgever. Gedetacheerden, vaak specialisten met werkervaring, hebben daardoor meer zekerheid dan uitzendkrachten.

De leden van VvDN vertegenwoordigen ruim een derde van de omzet van de markt. De totale omzet van detacheerders ligt in Nederland rond de 6,2 miljard euro.

Meer uit Financieel

Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

11 minuten geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

12 minuten geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

16 minuten geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

31 minuten geleden
CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

53 minuten geleden
Netflix omhoog op Wall Street na akkoord Hollywood-schrijvers

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse mediabedrijf Netflix won maandag ruim 1 procent aan beurswaarde na het voorlopige akkoord tussen de stakende scriptschrijvers met de grote Hollywoodstudio's. Beleggers reageren positief. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

2 uur geleden
Big Bazar krijgt weer geen extra tijd van rechter, bankroet dreigt

LEEUWARDEN (ANP) - Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. Voor de derde keer heeft de rechtbank in Leeuwarden geweigerd om een schuldenexpert aan te stellen die voor de koopjesketen nog een uitweg uit de financiële problemen had kunnen zoeken. Oscar van Oorschot, de advocaat van Big Bazar, gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.

3 uur geleden