Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dertig jaar cel voor doden moeder, vrouw en twee kinderen

Dertig jaar cel voor doden moeder, vrouw en twee kinderen

BREDA (ANP) - Onur K. (34) uit Etten-Leur heeft donderdag van de rechtbank in Breda een celstraf van dertig jaar gekregen voor moord op zijn moeder (65) en doodslag op zijn vrouw (31) en zijn twee kinderen (6 en 2). De rechtbank vond de zaak niet zo uitzonderlijk dat ze overging tot het opleggen van levenslang, zoals wel was geëist.

K. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De vier mensen werden op 27 maart vorig jaar om het leven gebracht in hun woning aan de Dasseburcht. K. drogeerde ze met zware pijnstillers, waarna hij ze met zijn handen en met snoeren wurgde. Vast staat dat hij zijn moeder als laatste om het leven bracht. Mede doordat K. haar belde om naar het huis te komen, spreekt de rechtbank van voorbedachten rade, moord. De rechtbank acht het mogelijk dat de eerste dode in een opwelling gebeurde, doodslag. De volgende twee zouden daardoor weer gepland zijn, moord. Doordat echter niet duidelijk is of hij zijn vrouw of een van zijn kinderen als eerste doodde, gaat de rechtbank bij hen alle drie uit van doodslag.

De man heeft zich zelf niet uitgelaten over een motief. Volgens de rechtbank was dat om gezichtsverlies tegen te gaan, omdat hij "jarenlange schulden had als gevolg van een gokverslaving". Hij was daardoor zelfs zijn koopwoning verloren.

Zelf had de man verteld dat drie onbekende mannen zijn vrouw en kinderen ombrachten en dat hij zijn moeder daarna doodde, om haar rouw te besparen. De rechtbank noemde dat verhaal "volstrekt ongeloofwaardig".

De rechtbank legde geen levenslange celstraf op, zoals geëist. De rechtbank: "Deze straf wordt alleen in uitzonderlijke gevallen opgelegd. De rechtbank heeft niet vier keer moord bewezen verklaard, maar één keer moord en drie keer doodslag. Ook konden gedragsdeskundigen niets zeggen over de kans op herhaling. Daarom is er geen aanleiding om te zeggen dat er sprake is van een grote kans op herhaling als de verdachte vrijkomt."

Meer uit Binnenland

Kabinet komt op verzoek informateurs vroeg met voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan gebruikelijk presenteert het demissionaire kabinet maandag de voorjaarsnota. De informateurs hebben gevraagd de jaarlijkse bijstelling van de rijksbegroting alvast te ontvangen, zodat die betrokken kan worden in de onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet.

1 uur geleden
Verdachte ongeval met vier doden Oud Gastel voor de rechter

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

1 uur geleden
Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

LEIDEN (ANP) - Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.

1 uur geleden
Verdachten horen strafeisen in zaak over zelfdodingsmiddel

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak over het verstrekken van het zelfdodingsmiddel genaamd 'middel X' krijgen de zeven verdachten, allen 70-plussers, maandag te horen welke straffen het Openbaar Ministerie tegen ze eist. Op de vierde zittingsdag in de rechtbank in Arnhem houden de officieren van justitie hun requisitoir.

1 uur geleden
Schreinemacher weer aan de slag als minister, direct naar Parijs

DEN HAAG (ANP) - Liesje Schreinemacher gaat weer aan de slag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De VVD'er was sinds begin december afwezig; ze is de allereerste minister die met zwangerschapsverlof is gegaan. Begin januari kreeg ze een zoon.

1 uur geleden
Schorsingen tot 1,5 jaar voor USC-leden die bangalijst maakten

UTRECHT (ANP) - De leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) die betrokken waren bij het maken van de zogeheten bangalijst, zijn door het bestuur geschorst tot maximaal 1,5 jaar. Ze mogen wel lid blijven van de studentenvereniging.

6 uur geleden
Bruins Slot ontbiedt ambassadeur Iran om aanval op Israël

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot heeft de ambassadeur van Iran ontboden op haar ministerie, zo maakte ze bekend op X. "Ik heb besloten de Iraanse ambassadeur in Den Haag te ontbieden om onze veroordeling over de gevaarlijke Iraanse aanval op Israël afgelopen nacht over te brengen", meldt ze.

10 uur geleden