Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dertien arrestaties na demonstratie bij coronapersconferentie

Dertien arrestaties na demonstratie bij coronapersconferentie

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag heeft dinsdagavond dertien personen aangehouden bij een demonstratie bij het ministerie van Justitie in Den Haag. In dat gebouw aan de Turfmarkt hielden demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een coronapersconferentie. De demonstranten zijn aangehouden voor belediging en het gooien van stenen en vuurwerk naar agenten.

De agenten hadden de honderden actievoerders eerder op de avond met een luidspreker opgeroepen naar de Koekamp te gaan, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De politie dreef de groep, die was aangezwollen tot enkele honderden demonstranten, uit elkaar en terug tot op de Bezuidenhoutseweg, weg van het ministerie. De politie werd daarbij bekogeld met zwaar vuurwerk, rookbommen en andere voorwerpen.

Op de Korte Voorhout voerde de Mobiele Eenheid later ook nog een charge uit tegen enkele tientallen demonstranten, die daarbij met bakstenen gooiden. Daar zijn meerdere aanhoudingen verricht.

Meer uit Binnenland

Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

PIJNACKER (ANP) - Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag. De woning liep in de nacht van 6 op 7 april veel schade op.

2 uur geleden
Cyberaanval op boekenleverancier, mogelijk bankgegevens gestolen

EDE (ANP) - Distributeur van onder meer schoolboeken Iddink Learning Materials in Ede is donderdag geraakt door een cyberaanval. Er zijn vermoedelijk persoonlijke data buitgemaakt of ingezien, maar het bedrijf zoekt nog uit hoeveel en welke. Iddink Learning Materials levert boeken en lesmateriaal aan middelbare scholen en aan leerlingen rechtstreeks. Het bedrijf zegt meteen te hebben ingegrepen.

3 uur geleden
KLM vliegt niet meer over Iran en Israël

SCHIPHOL (ANP) - KLM vliegt per direct niet meer over Iran en het grootste deel van Israël. Dit doet de luchtvaartmaatschappij "uit voorzorg" na signalen dat een Iraanse aanval op Israëlische doelen ophanden is. KLM blijft wel vliegen op de Israëlische stad Tel Aviv, aan de kust van de Middellandse Zee.

4 uur geleden
Wegblokkade klimaatactivisten bij provinciehuis Haarlem beëindigd

HAARLEM (ANP) - Een blokkade van een weg langs het Noord-Hollandse provinciehuis in Haarlem door Extinction Rebellion (XR) en de actiegroep Kappen met Kolen is zaterdagochtend beëindigd. Dat meldt de gemeente Haarlem. Vijf mensen zijn opgepakt.

6 uur geleden
Politie onderzoekt ontvoering in Amsterdam, slachtoffer ongedeerd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse politie onderzoekt een ontvoering die woensdagmiddag plaatsvond in Amsterdam-Buitenveldert. Dit meldt de politie zaterdagochtend. De ontvoerde man is later ongedeerd teruggevonden. Een verdachte is opgepakt.

8 uur geleden
Vertegenwoordiging in Teheran en Erbil zondag dicht om spanningen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassade in Teheran (Iran) en het consulaat in Erbil (Irak) blijven zondag 14 april uit voorzorg gesloten voor publiek. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten vanwege de oplopende spanningen tussen Iran en Israël.

8 uur geleden
Week overlast door werkzaamheden aan het spoor

DEN HAAG (ANP) - Door werkzaamheden aan het spoor rijden er tot en met vrijdag geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg, het laatste station voor het Prins Clausplein. Deze zaterdag en op de ochtenden van het weekend van 20 en 21 april rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal. Vanaf die zaterdag en zondag om 11.30 uur hoopt de NS de normale dienstregeling te hervatten.

14 uur geleden