Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Depay laat zijn vriend Promes ook na veroordeling niet vallen

Depay laat zijn vriend Promes ook na veroordeling niet vallen

ZEIST (ANP) - Memphis Depay heeft geen spijt van zijn steunbetuigingen aan Quincy Promes op social media. Hij benadrukt zijn vriendschap met de aanvaller van Spartak Moskou, die 7,5 jaar de gevangenis in moet voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne en het steken van een neef op een familiefeest.

Bondscoach Ronald Koeman vindt dergelijke steunbetuigingen aan Promes 'niet handig.' "Je kan het voor jezelf makkelijker maken door dit soort dingen niet te doen", zei hij maandag op een persconferentie. "Het roept altijd aversie en kritiek op."

"Ieder advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk", vertelde Depay vlak voor training van Oranje aan aanwezige journalisten. De spits van Atlético Madrid verwacht dat Koeman het onderwerp deze week nog bij hem aankaart, net zoals directeur topsport Nigel de Jong van de KNVB dat al heeft gedaan.

Ander milieu

"Maar ik maak veel content en plaats bijna alles op mijn socials", stelde Depay. "Over voetbal en andere dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren. Laatst waren we samen op vakantie met vrienden in Dubai. Paul Pogba stond ook op een foto die ik plaatste. Dat is ook een beetje het leven wat ik leid."

"Mensen moeten zich ook realiseren dat ik uit een ander milieu kom", zei Depay. "Mijn broer heeft tien jaar vastgezeten, zoals jullie in mijn boek hebben kunnen lezen. Maar daar heb ik haast geen vraag over gehad. Over Quincy wel steeds. Ik ken hem op een andere manier dan wordt geschetst. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goedpraat, of zomaar alles steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen, zo ben ik niet."

De 32-jarige Promes verblijft op dit moment in een gevangenis in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij speelde zijn vijftigste en waarschijnlijk laatste interland tegen Tsjechië op het laatste EK. Promes was met Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai, waar hij betrokken was bij een verkeersongeluk. De oud-aanvaller Ajax, Sevilla, FC Twente en Go Ahead Eagles werd gearresteerd voordat hij met zijn ploeggenoten naar Rusland zou vliegen.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters FC Barcelona weer naar finale Champions League

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben voor de vierde keer op rij de finale van de Champions League bereikt door in Londen met 2-0 van Chelsea te winnen. Met die uitslag maakte de Catalaanse club de 1-0-nederlaag uit de eerste wedstrijd van de halve finales ongedaan.

20 minuten geleden
Bayer Leverkusen behoudt in blessuretijd ongeslagen status

LEVERKUSEN (ANP) - VfB Stuttgart is er net niet in geslaagd een einde te maken aan een bijzondere reeks van de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen. De bezoekers leidden diep in blessuretijd met 2-1, maar een doelpunt van Robert Andrich zorgde ervoor dat de ploeg van coach Xabi Alonso ook voor de 46e keer een nederlaag wist te voorkomen.

22 minuten geleden
Kane aast op doelpuntenrecord van Lewandowski in Bundesliga

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Harry Kane heeft zijn zinnen gezet op het doelpuntenrecord in de Bundesliga. De Engelse spits van Bayern München scoorde tegen Eintracht Frankfurt (2-1) twee keer en staat nu op 35 competitietreffers. Het record staat op naam van Robert Lewandowski met 41 goals in het seizoen 2020/21.

37 minuten geleden
Juventus en AC Milan scoren niet in strijd om tweede plaats

TURIJN (ANP) - Juventus en AC Milan zijn in de strijd om de tweede plaats achter kampioen Internazionale in de Italiaanse Serie A op 0-0 blijven steken. Daarmee hielden de bezoekers uit Milaan hun voordelige marge op 5 punten.

45 minuten geleden
Zorgen bij Bayern om De Ligt voor duel met Real

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern München moet het dinsdag in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid mogelijk doen zonder Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger bleef in het duel met Eintracht Frankfurt (2-1) na de rust achter in de kleedkamer nadat hij eerder op het veld was behandeld aan een knie. Ook het meespelen van Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané in het eerste van twee duels met de Spanjaarden is onzeker.

1 uur geleden
Tennisser Nadal toont glimp van oude vorm bij zege op De Minaur

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-6 (6) 6-3. De Minaur was eerder deze maand in het toernooi van Barcelona nog te sterk voor de 22-voudig grandslamwinnaar.

2 uur geleden
Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

3 uur geleden