Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Denkend aan Holland: André van Duin en Janny van der Heijden op bezoek in Zeeland

Denkend aan Holland: André van Duin en Janny van der Heijden op bezoek in Zeeland

ARNEMUIDEN/MIDDELBURG - Zeeland zal in augustus te zien zijn in een aflevering van het televisieprogramma ‘Denkend aan Holland’, van Omroep Max. Dat werd al snel duidelijk toen het populaire duo André van Duin en Janny van der Heijden afgelopen woensdag op diverse plaatsen in achtereenvolgens Middelburg, Arnemuiden en Yerseke werd gesignaleerd door zowel amateur- als professionele fotografen.

In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden het mooie Nederland vanaf het water. Ook in Middelburg waren de twee te zien bij een bootje, dat werd aangemeerd bij de Spijkerbrug. Na wat opnamen daar verplaatste de filmploeg zich naar de Markt en Lange Noordstraat, waar ook opnames werden gemaakt. Later zou de crew naar Arnemuiden varen, én naar Yerseke. Nergens bleef de aanwezigheid van de filmploeg en de twee sterren onopgemerkt, terwijl dat eigenlijk wel de bedoeling was. Het weer was prima, en veel mensen deden juist hun dagelijkse boodschappen. Ook Aart van Belzen uit Arnemuiden wist van Duin en van der Heijden vast te leggen.

Naar verluidt zal de aflevering te zien zijn op of rond 11 augustus. De nadruk zal liggen op impressie van de omgeving, en op de producten van een aantal ondernemers, zoals chocolade, babbelaars en zeevruchten.

Meer uit Middelburg

Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

8 uur geleden
ZB verwerft 18e-eeuwse boeken van Gerard van Loon

MIDDELBURG - ZB Bibliotheek van Zeeland heeft een serie 18e-eeuwse prachtboeken verworven, die de geschiedenis van de Middelburgse regenten heel dichtbij brengt. Het gaat om zes werken door de Nederlandse historicus Gerard van Loon, die aan de hand van munten en penningen de geschiedenis van Nederland beschrijven. De boeken zijn rijk geïllustreerd met gravures, kaarten en afbeeldingen van penningen.

14 uur geleden
Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

1 dag geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

1 dag geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

1 dag geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

1 dag geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

1 dag geleden