Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstraties tegen coronapaspoort in enkele steden

Demonstraties tegen coronapaspoort in enkele steden

STEENWIJK/BREDA (ANP) - In Steenwijk zijn zaterdagmiddag vier betogers aangehouden tijdens een demonstratie tegen het coronapaspoort. Zij belemmerden volgens de politie agenten in hun werk en weigerden zich te legitimeren. De bijna honderd betogers trokken door Steenwijk met spandoeken waarop leuzen stonden als Maak van Nederland geen China.

In Breda hebben zaterdagmiddag een paar honderd mensen meegelopen in een demonstratieve optocht tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Ze kwamen samen op het Chasséveld. De betogers keerden zich vooral tegen de strenge maatregelen die nog steeds gelden voor evenementen en in de horeca. Dat de sluitingstijd in de horeca voorlopig 00.00 uur (middernacht) blijft, vinden veel demonstranten onterecht en onnodig.

De actiedag in Breda krijgt nog een staartje: veel horeca blijft in de nacht van zaterdag op zondag uit protest tot 00.45 uur open, dus drie kwartier langer dan volgens de huidige coronamaatregelen is toegestaan. Het gemeentebestuur heeft daar toestemming voor gegeven.

In Den Haag demonstreerden ook enkele honderden mensen tegen het coronatoegangbewijs dat vanaf zaterdag geldt. De tocht begon op het Malieveld en ging via de Hofvijver naar Plein 1813 en vice versa. Betogers droegen spandoeken bij zich met teksten als Gebruik je IQ in plaats van je QR. Er zijn geen berichten over arrestaties in Den Haag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Repatriëringsvlucht van Transavia uit Marokko landt op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De eerste repatriëringsvlucht van luchtvaartmaatschappij Transavia met in Marokko gestrande reizigers is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur geland op Schiphol. Volgens een woordvoerster zaten er ongeveer honderd gedupeerde reizigers in het toestel.

18 minuten geleden
Ziekenhuisbestuurders willen actie van overheid om coronacijfers

DEN HAAG (ANP) - De regering moet actiever optreden tegen het coronavirus om te voorkomen dat de ziekenhuizen overbelast raken. Meerdere ziekenhuisbestuurders roepen de overheid in Trouw op maatregelen te overwegen, nu het aantal opgenomen coronapatiënten toeneemt.

20 minuten geleden
Kabinet vraagt provincies om ruim duizend extra opvangplekken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft een beroep gedaan op de provincies om nog dit weekend gezamenlijk ruim duizend opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De Commissarissen van de Koning gaan nu kijken of hen dat gaat lukken, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie weten.

7 uur geleden
Drukste spits van het jaar, vooral in Brabant veel files

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt vrijdag de drukste spits van dit jaar. Op het hoogtepunt stond er om 16.20 uur 771 kilometer file, aldus een woordvoerder. De belangrijkste oorzaken zijn de vele vakantiegangers die onderweg zijn en de regen en wind.

9 uur geleden
Rutte: best emotioneel om Merkel te zien gaan

BRUSSEL (ANP) - Het afscheid van bondskanselier Angela Merkel van de Europese politiek heeft demissionair premier Mark Rutte niet koud gelaten. "Ik vond het best emotioneel toen ze vandaag voor de laatste keer de zaal verliet" op de EU-top in Brussel, zegt Rutte.

9 uur geleden
Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten

ROTTERDAM (ANP) - Alle 75 voetbalsupporters die donderdag werden aangehouden voor, tijdens en na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin zijn weer vrijgelaten, zegt de Rotterdamse politie.

9 uur geleden
TUI haalt 78 reizigers vrijdag terug uit Marokko

BRUSSEL (ANP) - De 78 reizigers die met reisorganisatie TUI Nederland in Marokko zitten, keren vrijdag terug naar Nederland. Een toestel van TUI fly België is vanuit Brussels Airport naar Marokko vertrokken om de vakantiegangers op te halen, meldde een woordvoerder van de reisorganisatie.

10 uur geleden