Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstraties tegen coronapaspoort in enkele steden

Demonstraties tegen coronapaspoort in enkele steden

STEENWIJK/BREDA (ANP) - In Steenwijk zijn zaterdagmiddag vier betogers aangehouden tijdens een demonstratie tegen het coronapaspoort. Zij belemmerden volgens de politie agenten in hun werk en weigerden zich te legitimeren. De bijna honderd betogers trokken door Steenwijk met spandoeken waarop leuzen stonden als Maak van Nederland geen China.

In Breda hebben zaterdagmiddag een paar honderd mensen meegelopen in een demonstratieve optocht tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Ze kwamen samen op het Chasséveld. De betogers keerden zich vooral tegen de strenge maatregelen die nog steeds gelden voor evenementen en in de horeca. Dat de sluitingstijd in de horeca voorlopig 00.00 uur (middernacht) blijft, vinden veel demonstranten onterecht en onnodig.

De actiedag in Breda krijgt nog een staartje: veel horeca blijft in de nacht van zaterdag op zondag uit protest tot 00.45 uur open, dus drie kwartier langer dan volgens de huidige coronamaatregelen is toegestaan. Het gemeentebestuur heeft daar toestemming voor gegeven.

In Den Haag demonstreerden ook enkele honderden mensen tegen het coronatoegangbewijs dat vanaf zaterdag geldt. De tocht begon op het Malieveld en ging via de Hofvijver naar Plein 1813 en vice versa. Betogers droegen spandoeken bij zich met teksten als Gebruik je IQ in plaats van je QR. Er zijn geen berichten over arrestaties in Den Haag.

Meer uit Binnenland

Amsterdammers brengen laatste eerbetoon aan 'koning van de Wallen'

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers hebben woensdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Na een tocht langs verschillende plekken op de Wallen was er een openbaar afscheid in de roze verlichte Waalse Kerk, met optredens van onder anderen Glennis Grace en Samantha Steenwijk.

48 minuten geleden
Omgerekend honderden agenten bezig met verward gedrag

DEN HAAG (ANP) - De tijd die politieagenten kwijt zijn aan meldingen over verwarde personen, staat gelijk aan zeker vierhonderd fulltime banen. Dat zegt Monique Vogelzang, die als topambtenaar bij het ministerie van Justitie en Veiligheid over de politie gaat, tijdens een bijeenkomst in de Tweede Kamer. Vorig jaar kreeg de politie 140.000 meldingen, waarmee telkens twee agenten minstens twee uur bezig zijn. "Dat is de hele politieformatie in drie middelgrote steden."

50 minuten geleden
Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in zedenzaak The Voice

HILVERSUM (ANP) - Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in de zedenzaak rond het programma The Voice of Holland. De zaak wordt vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

1 uur geleden
Berisping voor rapporteurs over drievoudig moordenaar Thijs H.

DEN BOSCH (ANP) - Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch heeft een psychiater en een GZ-psycholoog berispt voor fouten in hun rapportage over drievoudig moordenaar Thijs H. Zij hebben volgens het tuchtcollege ten onrechte de vraag onbeantwoord gelaten of H. tijdens het plegen van de misdrijven psychotisch was. En dat terwijl het antwoord op die vraag voor het oordeel van het Hof van groot belang was.

1 uur geleden
ANWB: donderdag drukker op de weg door Duitse feestdag

DEN HAAG (ANP) - De ANWB waarschuwt voor grotere verkeersdrukte donderdagochtend door de komst van veel Duitse toeristen. In Duitsland is het dan Sacramentsdag, een feestdag in verschillende Duitse deelstaten. Daardoor trekken naar verwachting veel Duitsers de grens over om Nederland een lang weekend te bezoeken.

2 uur geleden
Stichting: laat afbouw buitenlandse adopties zorgvuldig verlopen

OUDEWATER (ANP) - De Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) wil dat er een "zorgvuldig afbouwscenario" komt voor adopties uit het buitenland. In 2022 plaatste de adoptieorganisatie 24 buitenlandse kinderen in Nederland. Het afbouwplan moet er volgens de organisatie toe leiden dat er adoptieouders beschikbaar blijven voor kinderen die in hun eigen land niet permanent geadopteerd kunnen worden.

2 uur geleden
Noodoplossing zorgverzekeraars voor mogelijk faillissement Co-Med

TILBURG/MAASTRICHT (ANP) - Zorgverzekeraars hebben samen een noodplan gemaakt voor een mogelijk faillissement van de commerciële huisartsenketen Co-Med. De rechtbank in Maastricht beslist daar komende dinsdag mogelijk over.

2 uur geleden