Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraat Biden haalt miljoenen meer op dan Trump

Democraat Biden haalt miljoenen meer op dan Trump

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zijn bondgenoten hebben in enkele maanden tijd nog eens 282 miljoen dollar (247 miljoen euro) opgehaald voor zijn verkiezingscampagne. Het is de eerste keer dat de Democraat in een kwartaal een groter bedrag aan donaties krijgt toegestopt dan zijn rivaal, president Donald Trump van de Republikeinse Partij.

Biden dankt die overwinning onder meer aan rijke geldschieters die meer dan 100.000 dollar overmaakten. Zij waren samen goed voor 53 miljoen dollar aan donaties. Tot die groep behoren volgens financiële overzichten prominenten als regisseur Steven Spielberg, investeerder George Soros en James Murdoch, de zoon van de invloedrijke mediamagnaat Rupert Murdoch.

Ook president Trump harkt honderden miljoenen binnen voor zijn campagne. Het ging in de periode van april tot en met juni om een bedrag van 266 miljoen dollar. Trump begon na zijn verkiezingsoverwinning in 2016 al met de voorbereidingen voor de verkiezing van dit jaar, die in november wordt gehouden. Dat gaf hem een voorsprong, omdat de Democraten onderling nog moesten uitvechten wie Trump bij de verkiezingen mocht uitdagen.

De herverkiezingsoperatie van Trump haalde de afgelopen twee jaar in totaal zo'n 947 miljoen dollar op, honderden miljoenen meer dan Biden en zijn bondgenoten. Niet alleen de kandidaten vragen om donaties om campagne te voeren. The Lincoln Project en American Bridge 21st Century, die bekendstaan om spotjes waarin Trump de volle laag krijgt, kregen tijdens het tweede kwartaal ook miljoenen dollars aan donaties toegestopt.

Meer uit Buitenland

VS zullen niet akkoord gaan met bufferzone in Gazastrook

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zullen zich verzetten tegen de invoering van een bufferzone in de Gazastrook die de oppervlakte van het gebied zou verkleinen, meldt Matthew Miller, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

18 minuten geleden
Britse migratieminister weg na ruzie over deportatie migranten

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse minister van Migratie, Robert Jenrick, is opgestapt. Hij vindt dat een nieuw plan van premier Rishi Sunak om migranten uit te zetten naar Rwanda niet ver genoeg gaat en geen oplossing biedt voor de migratiecrisis waar het Verenigd Koninkrijk volgens hem mee kampt.

55 minuten geleden
G7-landen komen met invoerbeperkingen voor Russische diamanten

WASHINGTON (ANP) - De landen die samenwerken in de G7 gaan het moeilijker maken om vanuit Rusland diamanten in te voeren. De maatregel gaat vanaf het nieuwe jaar gelden voor alle "niet-industriële diamanten die gewonnen, verwerkt of geproduceerd" zijn in Rusland. Later vallen ook Russische diamanten die verwerkt zijn in andere landen onder de regel, staat in een verklaring van de G7.

1 uur geleden
Voortgang op de klimaattop: onderhandelaars zitten in loopgraven

DUBAI (ANP) - Landen liggen na een week op de klimaattop in Dubai nog ver van elkaar af, zeker als het gaat om het uitfaseren van fossiele brandstoffen. Dat signaleren onderzoeker Sylvia Karlsson-Vinkhuyzen van Wageningen University (WUR) en beleidsadviseur Hilde Stroot van Oxfam Novib woensdag. "Na een goed begin van de top is het nu heel ingewikkeld", zegt Karlsson-Vinkhuyzen. "De partijen lijken in loopgraven te zitten en komen nog niet dichter bij elkaar."

2 uur geleden
Organisatie: nederzettingen Oost-Jeruzalem uitgebreid

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische autoriteiten hebben volgens de organisatie Peace Now de bouw van honderden woningen in het bezette Oost-Jeruzalem goedgekeurd. Dat zou een uitbreiding van de omstreden nederzettingen betekenen. "Als er geen oorlog had gewoed, zou dit een hoop reuring opgeleverd hebben", zegt Hagit Ofran van de Israëlische organisatie.

2 uur geleden
Biden: als Poetin Oekraïne inneemt, stopt hij daar niet

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat "als Poetin Oekraïne inneemt, hij daar niet zal stoppen". Volgens Biden zal Rusland na winst in Oekraïne mogelijk een NAVO-lid aanvallen "en zullen Amerikaanse soldaten met Russische soldaten moeten vechten".

2 uur geleden
Zelensky aan G7: Rusland rekent erop dat steun Oekraïne instort

KYIV (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt dat Rusland erop rekent dat westerse steun aan Oekraïne instort. Hij waarschuwde voor dat scenario tijdens een virtuele meeting met de leiders van de G7, een groep van zeven industrielanden waaronder de Verenigde Staten.

2 uur geleden