Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dementievriendelijke looproute naar supermarkt Domburg

Dementievriendelijke looproute naar supermarkt Domburg

DOMBURG - Maandag wordt er een dementievriendelijke looproute geopend in Domburg. Wethouder Marcel Steketee van de gemeente Veere en gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland leggen symbolisch de laatste tegel. 

Op initiatief van zorgcentrum SVRZ Simnia Domburg heeft de gemeente Veere besloten om een looproute in te richten tussen het zorgcentrum en de supermarkt Albert Heijn Domburg. De drie partijen hebben de handen ineen geslagen voor het realiseren van een looproute. ‘De bewoners van het zorgcentrum doen regelmatig zelfstandig hun boodschappen bij de supermarkt aan de Traverse in Domburg’, staat in een persbericht van de gemeente Veere. ‘Omdat een aantal bewoners een milde vorm van dementie heeft is het belangrijk om in de openbare ruimte herkenbaarheid en duidelijkheid te creëren, zodat hun oriëntatie zo goed mogelijk blijft. Een opvallende looproute van en naar de supermarkt is daarom belangrijk.’ 

Aanpassingen openbare ruimte

In de stoep van het Simniapad en de looproute naar de supermarkt worden tegels gelegd met een afbeelding. De route naar de supermarkt wordt afgebeeld met een winkelwagentje en de route terug naar het zorgcentrum wordt afgebeeld met een huisje. ‘Om de veiligheid te vergroten wordt ook een zebrapad over de Traverse aangelegd nabij Albert Heijn. De kosten bedragen circa 4.500 euro. Naast de gemeente Veere draagt Albert Heijn Domburg mee in de kosten.’

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

20 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden