Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DELTA start met aanleg glasvezel in Vlissingen en Oost-Souburg

DELTA start met aanleg glasvezel in Vlissingen en Oost-Souburg

VLISSINGEN - Telecomaanbieder DELTA is gisteren begonnen met de aanleg van glasvezel in de gemeente Vlissingen. Wethouder Els Verhage zette gistermiddag de eerste schop in de grond.

In de komende periode wordt over een weg van ruim 150 kilometer glasvezel aangelegd in Vlissingen en Oost-Souburg. Op dit moment bestaat het hybride glasvezel-coaxnetwerk van DELTA in Zeeland al voor 60 procent uit glasvezel. Nu legt de telecomprovider ook glasvezel aan tot in huis.

Gratis glasvezelaansluiting
Bewoners van de straten waar wordt aangelegd, ontvangen persoonlijk informatie over het aanlegproces. Het traject vanaf de graafwerkzaamheden tot het realiseren van de aansluiting neemt ongeveer tien tot veertien weken in beslag. In elke woning wordt een gratis huisaansluiting gemaakt. De eerste glasvezelabonnementen worden na de zomer geactiveerd.

Wethouder Els Verhage is blij dat DELTA glasvezel aanlegt in de gemeente Vlissingen. “Voor de economische groei en doorontwikkeling binnen onze gemeente zijn deze ontwikkelingen essentieel. Met de komst van glasvezel in onze gemeente zijn we nog beter voorbereid op de toekomst.”

“We willen alle Zeeuwen blijven voorzien van de beste internetverbindingen. Daarom investeren we continu in ons netwerk en in onze diensten en producten”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “De afgelopen periode hebben we gezien hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Met de aanleg van een geheel nieuw glasvezelnetwerk zorgen we dat Zeeland voorop blijft lopen, ook in de toekomst.”

Meer uit Vlissingen

House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 uur geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

1 dag geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

1 dag geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

1 dag geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

1 dag geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

2 dagen geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

2 dagen geleden