Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta Ride for the Roses opent inschrijving

Delta Ride for the Roses opent inschrijving

GOES - De Delta Ride for the Roses heeft de inschrijving voor deelnemers aan de tochten in Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen geopend. 

De aanmeldingen voor individuele deelnemers, bedrijventeams en clubs kunnen worden gedaan via de website van het evenement: deltaridefortheroses.nl. De officiële editie van 2022 wordt in verschillende onderdelen gereden op 10, 11 en 12 juni. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De ritten van de Delta Ride for the Roses zijn zowel in Midden-Zeeland (start en finish Zeelandhallen, Goes, zaterdag 11 juni) als in Zeeuws-Vlaanderen (start en finish Markt, Terneuzen, zondag 12 juni) uitgezet over vier afstanden: 25, 50, 80 en 120 kilometer. De 120 kilometerrit in Midden-Zeeland krijgt een unicum: de organisatie is voornemens om de route heen en terug door de Westerscheldetunnel te leiden. De ritten in Zeeuws-Vlaanderen rijden routes onder de Westerschelde.

Deelnemers kunnen ook inschrijven voor de twee side-events: de Ladies Night Ride op vrijdagavond met start en finish in Goes en voor de eerste editie van de DELTA Kids Ride met start en finish in Terneuzen op zaterdagavond. De afstanden voor de Ladies Ride zijn 15 en 30 kilometer, voor de Kids Ride 15 en 25 kilometer.

De organisatie doet een dringend beroep op deelnemers aan de 120 kilometertocht vanuit Goes om zo snel mogelijk in te schrijven. Het deelnemersaantal voor de passage van de Westerscheldetunnel is namelijk gelimiteerd en vol = vol!

Meer uit Beveland

Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

48 minuten geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

2 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

4 uur geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden
'Duurste 10.000 meter van Zeeland' op atletiekbaan Goes

GOES - Op vrijdag 24 mei wordt op de atletiekbaan van AV'56 in Goes een avondwedstrijd gehouden. 'De nadruk ligt op de werp- en springnummers, maar er staat ook een bijzondere 10.000 meter op het programma', laat de sportclub weten. 'Veel atleten, uit alle hoeken van het land, hebben zich al ingeschreven.'

1 dag geleden
RIVM zoekt deelnemers voor enquête over PFAS

HEINKENSZAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zoekt inwoners van de Westerschelde-gemeenten die een vragenlijst over PFAS willen invullen. Het gaat de gemeenten Kapelle, Reimerswaal, Borsele, Veere, Vlissingen, Hulst, Terneuzen en Sluis.

1 dag geleden
Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

2 dagen geleden