Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta Ride for the Roses haalt 130.000 euro op voor onderzoek naar longkanker

Delta Ride for the Roses haalt 130.000 euro op voor onderzoek naar longkanker

GOES – De Delta Ride for the Roses, die dit jaar verreden werd als Delta Individual Ride, heeft een 130.000 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding.

De organisatie van de Delta Ride is verheugd met dit resultaat. ‘Het bedrag van dit jaar wordt in zijn geheel gedoneerd aan onderzoek naar longkanker’, laat de organisatie weten.

Hoewel de Delta Ride vorig jaar moest worden afgelast vanwege corona en dit jaar is gereden als Individual Ride, zonder gezamenlijke starts, toont de opbrengst volgens de organisatie aan dat het evenement leeft onder de deelnemers. ‘Aan de Individual Ride hebben bijna 1.100 mensen deelgenomen. Daarnaast kozen velen ervoor om hun inschrijfgeld rechtstreeks te laten doneren aan KWF. Wij zijn blij met de steun die wij kregen van deelnemers, sponsors en donateurs. Dit is voor ons een geweldige stimulans om in 2022 van de Delta Ride for the Roses een nog mooier evenement te maken’, aldus Henk Remijnsen, voorzitter van de organisatie.

Een deel van het opgehaalde bedrag komt voort uit acties die mensen zelf hebben georganiseerd. ‘Zo bracht de Terneuzense familie Pieters zo’n 23.000 euro in het laatje met de collecte die zij dit jaar hebben gehouden.’ Op de afsluitende avond ontvingen zij dan ook een oorkonde van de organisatie voor hun inzet. ‘Senne Jonkman (12 jaar) fietste voor haar zieke moeder de 25 kilometerrit en wist sponsors voor haar rit te vinden die in totaal 1.525 euro doneerden. En in 13 Zeeuwse Jumbo-supermarkten is anderhalve maand een actie gehouden waarmee klanten hun statiegeld konden doneren. Dit bracht enkele duizenden euro’s op.’

De organisatie hoopt dat er volgend jaar weer een gewone Ride gehouden kan worden. Ze maakt binnenkort het programma hiervoor bekend. Deze editie staat gepland voor 10, 11 en 12 juni 2022.

Meer uit Beveland

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

2 uur geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

3 uur geleden
Najaarsnota Provincie Zeeland: extra geld voor erfgoed, mobiliteit, landelijk gebied en innovatie

MIDDELBURG - Twee miljoen euro extra voor de instandhouding van Zeeuws erfgoed, ruim een miljoen voor de uitvoering van milieutaken, een kleine miljoen euro extra voor een uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied en veel geld naar innovatie op het gebied van onder meer economie en landbouw. Dat is in een notendop de najaarsnota van de Provincie Zeeland, waarbij Zeeland nadrukkelijk naar het Rijk kijkt om zaken voor elkaar te krijgen.

1 dag geleden
Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

2 dagen geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

2 dagen geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

2 dagen geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

3 dagen geleden