Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delegatie VS op klimaattop: we zijn er nog

Delegatie VS op klimaattop: we zijn er nog

MADRID (ANP/AFP) - "We zijn er nog steeds bij." Met die boodschap zijn vijftien Amerikaanse Congresleden, onder wie de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, naar de VN-Klimaatconferentie in Madrid gekomen. "Wij zien klimaatverandering als een existentiële dreiging", benadrukte Pelosi op de eerste dag van de internationale conferentie.

President Donald Trump heeft onlangs formeel het klimaatakkoord van Parijs opgezegd. De opzegtermijn van een jaar loopt af op 4 november 2020, een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De meeste Democratische presidentskandidaten willen dat de Verenigde Staten het verdrag blijven steunen, net als 195 andere landen ter wereld. De belangrijkste afspraak uit het akkoord is dat landen zich zullen inspannen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en maximaal 2 graden.

"Wij hebben een morele verantwoordelijkheid om de planeet beter door te geven aan toekomstige generaties", sprak Pelosi maandag. Ze noemde klimaatverandering ook een volksgezondheidskwestie en een bedreiging van de nationale veiligheid, maar wees ook op economische kansen die voortkomen uit "groene technologieën".

Meer uit Buitenland

Poetin spreekt met ex-commandant van Wagner Groep

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft met een ex-commandant van huurlingenbedrijf de Wagner Groep, Andrej Trosjev, gesproken over de inzet van vrijwilligers in de oorlog in Oekraïne. Een onderminister van Defensie, Joenoes-Bek Jevkoerov, was ook bij het onderhoud aanwezig. Poetin zou Trosjev hebben gevraagd om vrijwilligers voor de strijd in Oekraïne te regelen.

31 minuten geleden
Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

2 uur geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

2 uur geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

5 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

10 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

11 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

15 uur geleden