Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dekker: we hopen dat minister eindbedrag van tv-avond verdubbelt

Dekker: we hopen dat minister eindbedrag van tv-avond verdubbelt

DEN HAAG (ANP) - Britt Dekker en Jeroen Pauw hopen dat minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking het bedrag zal verdubbelen dat maandag tijdens de landelijke tv-actie van Giro555 voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne wordt opgehaald. Ze vertelden dat zondag tijdens een extra, ingelaste uitzending van Op1.

Schreinemacher schuift maandag aan bij Pauw en Eva Jinek, die dan het programma Samen in Actie voor Oekraïne presenteren. Daarin zullen ook andere politici te gast zijn en "echte mensen" die een link hebben met Oekraïne: mensen die familie in dat land hebben wonen bijvoorbeeld of die vluchtelingen helpen.

Hoewel het nog niet zeker is of Schreinemacher iets aan het via donaties en benefietacties opgehaalde bedrag zal toevoegen, hopen Pauw en Dekker daar dus wel op. Volgens Pauw schuift de minister niet voor niks aan. Hij verwacht dat ze "niet met lege handen" zal komen. En Dekker zei in een boodschap gericht tot de minister: "We verwachten dat je het eindbedrag gaat verdubbelen, dat zouden we erg waarderen."

Het programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt maandag vanaf 20.30 uur tegelijkertijd op NPO1, RTL4 en SBS6 uitgezonden. Bekende Nederlanders nemen plaats in het belpanel om telefonisch donaties in ontvangst te nemen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden