Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Middelburg

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Middelburg

MIDDELBURG - Het Centraal Stembureau heeft vanochtend de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Middelburg, op 14, 15 en 16 maart 2022, definitief vastgesteld.

Het opkomstpercentage in gemeente Middelburg was 55,35%. Maandag 21 maart is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Middelburg vastgesteld. De zetelverdeling gebaseerd op de definitieve uitslag is als volgt:

GroenLinks/PvdA: 8 zetels (5190 stemmen)
LPM: 5 zetels (3601 stemmen)
SGP: 3 zetels (2309 stemmen)
CDA: 3 zetels (2282 stemmen)
D66: 3 zetels (1894 stemmen)
ChristenUnie: 3 zetels (1880 stemmen)
VVD: 2 zetels (1819 stemmen)
SP: 1 zetel (1128 stemmen)
Forum voor Democratie: 1 zetel (821 stemmen)
50PLUS: 0 zetels (510 stemmen)
Piratenpartij: 0 zetels (137 stemmen)

Buitengewone raadsvergaderingen
Op maandag 28 maart wordt tijdens een buitengewone raadsvergadering in de burgerzaal van het stadhuis afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Deze bijeenkomst is openbaar en begint om 19.30 uur. Tijdens een buitengewone openbare vergadering in de raadzaal van het stadskantoor op woensdag 30 maart worden de nieuwe raadsleden beëdigd. Deze vergadering begint om 19.30 uur. Beide vergaderingen zijn ook live te volgen via het raadsinformatiesysteem op middelburg.raadsinformatie.nl.

Meer uit Middelburg

Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Op woensdag 29 november gaan vanaf 13.30 uur de handen weer uit de mouwen. Zo'n vijftien tot twintig leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek helpen dan mee om de zelfgemaakte vogelhuisjes op te hangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. Voor de zomer knutselden de leerlingen in totaal 55 vogelhuisjes in elkaar. Stadsecoloog Bas Wattel verzorgde toen ook een gastles over het belang van biodiversiteit.

2 uur geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

22 uur geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

1 dag geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

2 dagen geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

2 dagen geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

2 dagen geleden