Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deense premier na mislukte pogingen eindelijk getrouwd

Deense premier na mislukte pogingen eindelijk getrouwd

KOPENHAGEN (ANP/DPA) - De Deense premier Mette Frederiksen heeft haar partner woensdag eindelijk het ja-woord kunnen geven. De 42-jarige politica wilde eigenlijk vorig jaar al trouwen met Bo Tengberg (55), maar het huwelijk moest herhaaldelijk worden uitgesteld.

Frederiksen en Tengberg trouwden in een kleine kerk op het eiland Møn. Daar heeft het stel een vakantiehuis, bericht persbureau Ritzau. Bij de plechtigheden waren onder meer oud-premier Poul Nyrup Rasmussen en meerdere kabinetsleden aanwezig.

Filmmaker en fotograaf Tengberg en Frederiksen leerden elkaar in 2014 kennen via vrienden. Op hun huwelijksplannen leek maandenlang een vloek te rusten. De plechtigheid had eigenlijk afgelopen zomer moesten plaatsvinden, maar toen gooiden verkiezingen roet in het eten.

Ook het coronavirus zorgde voor problemen. En uiteindelijk werd de trouwdag enkele dagen naar voren gehaald. Want de geplande komende zaterdag lukte ook niet door een ingelaste Europese top over het EU-herstelfonds.

Frederiksen zei volgens Deense media dat ze gelukkig een erg geduldige partner heeft. Ze deelde een foto op Facebook waarop te zien is hoe ze in haar witte bruidsjurk de hand vasthoudt van Tengberg. "JA", schreef ze in hoofdletters, gevolgd door de afbeelding van een hartje.

Meer uit Buitenland

Israël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor massagraven bij het Nasser-ziekenhuis in Gaza. De Israëlische strijdkrachten zeggen daar alleen lichamen te hebben opgegraven en herbegraven in het kader van een zoektocht naar gijzelaars.

2 uur geleden
Kyiv waarschuwt dienstplichtigen in buitenland

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïense mannen die naar het buitenland zijn vertrokken in plaats van mee te helpen in de strijd tegen Rusland, hoeven daar niet te rekenen op hulp van de Oekraïense staat. Deze groep krijgt geen consulaire bijstand meer, meldde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba op X. Hij lijkt daarmee ook te doelen op een groep van duizenden Oekraïners in Nederland.

6 uur geleden
Britse Rwanda-wet baart mensenrechtenman Raad van Europa zorgen

STRAATSBURG (ANP) - De mensenrechtenman van de Raad van Europa, die over de rechtsstaat in Europa waakt, maakt zich "ernstige zorgen" over de Britse plannen om asielzoekers naar Rwanda over te brengen. De Britse regering moet de maandag goedgekeurde Rwanda-wet niet uitvoeren, vindt mensenrechtencommissaris Michael O'Flaherty.

7 uur geleden
Britse minister: doe alles om tragedies op Kanaal te voorkomen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zegt dat de dood van zeker vijf mensen op het Kanaal laat zien dat er ingegrepen moest worden. Daar is de regering ook mee bezig, benadrukt hij. Een belangrijk onderdeel van het beleid is de omstreden Rwandawet, die enkele uren eerder was aangenomen.

7 uur geleden
Doden bij pogingen migranten Engeland in bootjes te bereiken

WIMEREUX (ANP) - Bij pogingen van migranten om met een bootje via het Kanaal Engeland te bereiken, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, meldt de Franse nieuwssite La Voix du Nord. Bronnen bevestigen het nieuws tegenover persbureau AFP. Er is een grote zoekactie op touw gezet. Het ongeluk komt voor de Britse regering op een gevoelig moment, omdat afgelopen nacht een wet is aangenomen om de oversteken tegen te gaan.

8 uur geleden
Poolse premier noemt idee kernwapens VS te huisvesten 'ernstig'

WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk heeft aan president Andrzej Duda extra uitleg gevraagd over zijn verklaring dat Polen klaar is om kernwapens te huisvesten. "Dat is idee is erg omvangrijk en ernstig, moet ik zeggen. Ik wil alle omstandigheden te weten komen die de president ertoe hebben aangezet om die verklaring af te leggen", zei Tusk.

15 uur geleden
Parlement VK akkoord met plan deportatie asielzoekers naar Rwanda

LONDEN (ANP) - De controversiële plannen van de Britse regering om asielzoekers naar Rwanda te deporteren zijn goedgekeurd door het Britse parlement. Daar ging een marathongevecht tussen het Hogerhuis (House of Lords) en het Lagerhuis (House of Commons) aan vooraf dat dat tot diep in de nacht duurde.

15 uur geleden