Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel zestigplussers vervroegde boosterafspraak na sms GGD

Deel zestigplussers vervroegde boosterafspraak na sms GGD

UTRECHT (ANP) - Zo'n 20.000 zestigplussers hebben na een sms van de GGD hun boosterprikafspraak vervroegd, laat een woordvoerder van de organisatie weten. Dit weekend stuurde de GGD zo'n 45.000 zestigplussers die hun booster ná 9 januari gepland hadden staan een sms met daarin instructies voor het vervroegen van de afspraak.

Eerder stuurde de GGD ook 75-plussers die een afspraak na 9 januari hadden staan al zo'n sms. Het gaat om "een klein deel" van de mensen in die leeftijdsgroep, aldus de GGD-woordvoerder. Hoeveel precies kan hij niet zeggen. De actie heeft tot "weinig verplaatste afspraken" geleid. De groep 60-plussers en 75-plussers worden als "twee gescheiden groepen" behandeld door de GGD.

De organisatie wil graag zoveel mogelijk ouderen snel een oppepprik geven, vanwege de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. In een eerdere fase van de boosterprikcampagne konden mensen pas zes maanden na hun laatste prik of coronabesmetting een oppepprik krijgen. Die termijn werd verkort naar drie maanden, maar een deel van de 60-plussers had al een afspraak gemaakt voor in januari.

Grens

Voor de sms-actie is de grens van 9 januari gekozen omdat "we ergens moeten beginnen", aldus de woordvoerder. "De prioriteit ligt bij ouderen. 9 januari is voor deze groep relatief laat, dus die halen we als eerste naar voren."

Deze week heeft ook een deel van de zogenoemde 'griepprikpopulatie' een sms gekregen waarmee een afspraak kan worden gemaakt. Het gaat dan om mensen die gewoonlijk ook in aanmerking komen voor de griepprik, bijvoorbeeld omdat ze een longaandoening zoals bronchitis hebben. Deze groep krijgt voorrang in de boosterprikcampagne.

Meer uit Binnenland

Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

50 minuten geleden
Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

OISTERWIJK (ANP) - In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.

1 uur geleden
GroenLinks evalueert kandidaatstelling na stemrel in Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks in Zuid-Holland laat een externe evaluatie uitvoeren naar de manier waarop de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen is samengesteld. De partij wil hier "lessen uit trekken voor de toekomst", schrijven fractievoorzitter Sinan Özkaya en voorzitter Esther Punte van GroenLinks Zuid-Holland vrijdag in een mail aan hun leden. Aanleiding hiervoor is de rel die dinsdag ontstond rond Debora Fernald.

2 uur geleden
Rover: ProRail laat reizigers Amsterdam - Londen in de kou staan

DEN HAAG (ANP) - Rover heeft er geen enkel begrip voor dat door werkzaamheden op station Amsterdam Centraal vanaf juni volgend jaar maandenlang geen treinen rijden tussen Amsterdam en Londen. Reizigers tussen beide steden komen volgens de reizigersorganisatie "maanden in de kou te staan" en zij roept ProRail en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) op de plannen zo aan te passen dat de verbinding in stand blijft.

3 uur geleden
Adviescollege betreurt dat VWS niet sneller informatie openbaart

DEN HAAG (ANP) - Het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om niet alle aanbevelingen op te volgen om meer en sneller opgevraagde overheidsinformatie te openbaren, valt slecht bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI). Het college adviseerde het ministerie van VWS onlangs om "ruimhartiger en effectiever" documenten vrij te geven over de corona-pandemie.

4 uur geleden
Activist die undercover ging bij slachterij zelf verdachte

DEN HAAG (ANP) - Dierenactivist Roel Binnendijk, die undercover ging bij slachterij Gosschalk in Epe en daar ernstige misstanden vaststelde, wordt zelf verdacht van dierenmishandeling. Dat zegt hij in een interview in NRC en zijn deze week verschenen boek Onder de Beesten. Volgens Binnendijk is hij als verdachte verhoord op basis van de beelden die hij had ingeleverd bij de NVWA.

4 uur geleden
Hoekstra naar Suriname voor herdenking afschaffing slavernij

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) woont op 1 juli in Paramaribo de herdenking bij van de afschaffing van de slavernij. Hij doet dat op uitnodiging van de Surinaamse regering. Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën.

4 uur geleden