Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Deel productie Tesla-fabriek Californië tijdelijk stilgelegd'

'Deel productie Tesla-fabriek Californië tijdelijk stilgelegd'

FREMONT (ANP/RTR) - Een deel van de productie bij de grote autofabriek van Tesla in het Californische Fremont is tijdelijk stilgelegd. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg gaat het om een productielijn voor de Tesla Model 3 die daar wordt gebouwd.

Tesla heeft werknemers aan die assemblagelijn medegedeeld dat de productie tot 7 maart is stopgezet. De jaarlijkse productiecapaciteit bij de fabriek in Fremont ligt op 500.000 elektrische auto's van de Model 3 en de Model Y.

Mogelijk heeft de productiestop te maken met een gebrek aan chips, waarmee de gehele auto-industrie momenteel kampt. Tesla had al gewaarschuwd dat dit mogelijk gevolgen zou hebben. Ook andere grote autobouwers zoals General Motors (GM), Volkswagen en Toyota Motor hebben productie tijdelijk onderbroken vanwege het chiptekort.

Joe Biden

De Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag nog dat hij 37 miljard dollar wil uittrekken om de chipsector in de Verenigde Staten te stimuleren om zo het chiptekort tegen te gaan. Het tekort aan halfgeleiders in de auto-industrie heeft voor onrust gezorgd in het Witte Huis en bij leden van het Congres. Biden wil nu snel werk maken van het aanpakken van het probleem in samenwerking met chipbedrijven.

Chipbedrijven hebben door de coronapandemie moeite om voldoende chips te leveren aan autofabrikanten. De problemen zijn volgens kenners ontstaan door de sterke vraag naar chips voor bijvoorbeeld smartphones, laptops en spelcomputers, omdat veel mensen thuis moeten blijven vanwege de virusuitbraak.

Meer uit Financieel

Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

25 minuten geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

1 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

12 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

13 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

13 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

14 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

15 uur geleden