Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel bioscopen Beijing dicht na toename aantal coronabesmettingen

Deel bioscopen Beijing dicht na toename aantal coronabesmettingen

BEIJING (ANP) - Ruim drie maanden voor het begin van de Olympische Winterspelen in Beijing hebben de lokale autoriteiten opdracht gegeven een deel van de bioscopen in de Chinese hoofdstad te sluiten. Na een recente stijging van het aantal coronabesmettingen in het land moeten alle bioscopen in het district Xicheng, waar ruim 1 miljoen mensen wonen, tot half november dicht blijven.

China heeft te maken met een beperkte toename van het aantal coronabesmettingen. Zaterdag werden in Beijing 59 nieuwe besmettingen geteld, het hoogste aantal sinds half september. Voor heel het land zijn nu minder dan 300 coronabesmettingen geregistreerd. Net als bij eerdere toenames van het aantal coronagevallen nemen de autoriteiten direct maatregelen.

Zo meldde het staatspersbureau Xinhua zaterdag dat alle inwoners van de noordwestelijke stad Lanzhou opnieuw worden getest op Covid-19, nadat vrijdag vijf nieuwe besmettingen waren geregistreerd. De stad met ongeveer 4 miljoen inwoners ging eerder deze week al in lockdown na een handvol nieuwe coronagevallen.

Wuhan

Het coronavirus werd eind 2019 voor het eerst vastgesteld in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien zijn in het land bijna 97.000 gevallen geregistreerd van besmettingen met symptomen. Het officiële dodental staat op iets meer dan 4600.

De Olympische Winterspelen van Beijing 2022 vinden van plaats van 4 tot en met 20 februari.

Meer uit Buitenland

Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

48 minuten geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

2 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

2 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

3 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

3 uur geleden
'Olympische week' voor Franse president Macron

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron brengt maandag samen met onder anderen de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, een bezoek aan het olympische dorp in Saint-Denis bij Parijs. Er zijn in de aanloop naar de Olympische Spelen die vrijdag beginnen al zeker 4400 sporters neergestreken. Macron bezoekt onder meer de Franse atleten in het dorp. Ook de ministers van Binnenlandse Zaken en van Sport, respectievelijk Gérald Darmanin en Amélie Oudéa-Castéra, nemen deel aan het bezoek.

4 uur geleden