Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Debutant Oatly grote stijger op groen Wall Street

NEW YORK (AFN) - Beursdebutant Oatly ging donderdag flink omhoog. Ten opzichte van de verkoopprijs van de aandelen van 17 dollar werd een winst geboekt van 19 procent. De fabrikant van zuivelvervangers haalde 1,4 miljard dollar op met zijn beursgang.

Wall Street steeg verder ook. Na bestudering van de notulen van de Federal Reserve was de angst voor inflatie en renteverhoging weer wat verder weg. Techbedrijven, die eerder deze week nog flinke klappen kregen, voerden nu het herstel aan. Apple steeg bijvoorbeeld 2,1 procent, Intel kreeg er 1,1 procent bij en Google-moeder Alphabet werd 1,6 procent hoger gezet.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 hoger op 34.084,15 punten. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent tot 4159,12 punten en technologiegraadmeter Nasdaq sloot met een winst van 1,8 procent op 13.535,74 punten.

Snap

Snap, het bedrijf achter filmpjesapp Snapchat, kondigde aan meer met augmented reality te willen doen. Daarbij worden echte beelden met digitale effecten gecombineerd. Zo komt Snap onder meer met een nieuwe bril die foto's kan maken maar waar deze keer ook een augmented reality-functionaliteit inzit. Snap steeg 5,8 procent.

Ook ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic steeg hard. Beleggers waren verheugd over de aankondiging van het bedrijf dat er nog dit weekend een nieuwe testvlucht met ruimtevaartuig SpaceShipTwo Unity wordt gehouden. Het aandeel ging 14,7 procent omhoog. Het bedrijf uit de koker van zakenman Richard Branson wil onder meer bemande ruimtevluchten aanbieden aan betalend publiek.

Ford

Autofabrikant Ford dikte 3,1 procent aan. Het bedrijf gaat twee fabrieken bouwen met de Zuid-Koreaanse accuspecialist SK Innovation om accu's te bouwen voor zijn elektrische voertuigen. Eerder deze week introduceerde Ford een elektrische versie van zijn populaire pick-uptruck F150. Voor die auto heeft het bedrijf naar eigen zeggen al tienduizenden bestellingen.

Cisco ging 0,7 procent omhoog, ondanks tegenvallende vooruitzichten. Volgens het bedrijf staan de winstmarges onder druk door toeleveringsproblemen. Het aandeel Kohl's kelderde ruim 10 procent, ondanks beter dan verwachte prestaties van het winkelconcern. Beleggers zijn bang dat de hoge omzetten tijdelijk zijn.

De euro stond op 1,2228 dollar, tegen 1,2222 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent goedkoper op 62,05 dollar. Brentolie zakte 2,6 procent in prijs tot 64,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

3 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

5 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

6 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

7 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

8 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

10 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden