Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De zevende zus van Riley bestverkochte boek 2021

De zevende zus van Riley bestverkochte boek 2021

AMSTERDAM (ANP) - De zevende zus van Lucinda Riley is met 300.000 exemplaren het bestverkochte boek van het afgelopen jaar. Riley, die op 11 juni 2021 stierf, staat voor het vierde jaar op rij met een boek op de eerste plaats. Ze staat in totaal vijftien keer in de 24e Top 100 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Het kinderboek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin, eindigde met 234.000 verkochte exemplaren op de tweede plaats en is daarmee vanzelf ook het bestverkochte kinderboek van het afgelopen jaar.

Het veelbesproken Ik ga leven van debutante Lale Gül haalde de derde plek met 207.000 verkochte boeken. Het is meteen het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek. Er staan zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken bij de eerste tien, maar in de hele Top 100 zijn ze met 46 in de minderheid.

Genre

Het meest gevraagde genre in de Top 100 was vorig jaar de vertaalde literaire roman (26 boeken in de lijst), gevolgd door oorspronkelijk Nederlandstalige non-fictie (24 boeken in de Top 100).

De CPNB Top 100 meest door bibliotheken uitgeleende boeken 2021 wordt aangevoerd door De meeste mensen deugen van Rutger Bregman (35.000 uitleningen). Het is het tweede jaar dat dit boek hier op één staat.

’t Hooge Nest van Roxane van Iperen staat op de tweede plek en De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld op de derde.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

1 dag geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

1 dag geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

1 dag geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

1 dag geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

1 dag geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

2 dagen geleden
Herontdekte schets van Michelangelo geveild voor 23 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een onlangs herontdekte tekening van Michelangelo, het eerste bekende naaktwerk van de Florentijnse kunstenaar, heeft ruim 23 miljoen euro opgeleverd inclusief veilingcourtage en andere kosten. Veilinghuis Christie's in Parijs had de schets een richtprijs van 30 miljoen euro gegeven. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

2 dagen geleden