Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Zeeuwse Leefstijlroute ook in de gemeente Kapelle weer van start

De Zeeuwse Leefstijlroute ook in de gemeente Kapelle weer van start

KAPELLE - Verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

In twintig weken je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen, je medicijngebruik kan verminderen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer? Dit is in het kort het doel van het leefstijlprogramma. Dit programma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau.

De Fysiopraktijk Topzorg, eerstelijnszorg organisatie PeriScaldes, de gemeente Kapelle, Allevo, vrijwilliger Joop Mailuhu, buurtsportcoach, de praktijkondersteuners uit de huisartsenpraktijk, zijn de organisatoren van de Zeeuwse Leefstijlroute in Kapelle! 

We nodigen mensen uit die willen werken aan de gezondheid en de conditie, maar ook andere geïnteresseerden uit om vanaf 2 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival.

Voordat er begonnen wordt met de wekelijkse wandelingen wordt er een conditietest en intake afgenomen. Deze starttest wordt afgenomen door een zorgprofessional, dit kan bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Aan de hand van deze testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau en persoonlijke doel bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. 

Tijdens de wekelijkse wandelingen is er begeleiding aanwezig, denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, de diëtist of de leefstijlcoach. Maar ook de buurtsportcoach, vrijwilligers vanuit bestaande verenigingen of initiatieven. Hier kunt u terecht met al uw vragen! Naast het opbouwen van de conditie en het werken aan uw persoonlijke doel is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. 

De eerste wandeling vindt plaats op: 2 mei

De wandelbijeenkomsten vinden plaats bij Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein 1, Wemeldinge. 

Informatieavond 4 april
Op 4 april organiseren de bovengenoemde initiatiefnemers een informatieavond.

Aanvang: 19:00 uur

Locatie: Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein 1, Wemeldinge. Iedereen die interesse heeft is welkom. (aanmelden voor deze avond is niet nodig!).[n]

Meer uit Reimerswaal

Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

1 dag geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

2 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

3 dagen geleden
Onderzoek naar energieoplossing Olzendepolder, eerste resultaten eind dit jaar

KRUININGEN - Hoe kunnen bedrijven in de Olzendepolder in Yerseke slimmer energie gebruiken en elkaar helpen als de één een stroomoverschot heeft en de ander een tekort? Dat moet onderzoek, dat de gemeente Reimerswaal betaalt, uitwijzen. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

3 dagen geleden
'Groene' tegel tegen zwerfafval onthuld in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderburgemeester Claire en voorzitter Vrouwen van Nu Joke Folmer onthulden vorige week een tegel op het Dorpsplein in Wemeldinge als actie voor een schoner milieu.

4 dagen geleden
Kapelle houdt bijna vier miljoen over van 2023

KAPELLE - De gemeente Kapelle sluit de jaarrekening van 2023 met een positief resultaat van 3,7 miljoen euro. De jaarrekening wordt op 2 juli vastgesteld door de gemeenteraad.

4 dagen geleden
Zonovergoten Classic Races in Wemeldinge

WEMELDINGE - Zaterdag stond in het teken van de 28e editie van de Classic Races in Wemeldinge. Het werd een zonnige editie waarbij het publiek op en top kon genieten van de blinkende motoren.

5 dagen geleden