
De Zeeuwse horeca doet het heel goed
Bart Brinkman begint aan zijn twintigste jaar als horecamakelaar in Zeeland. In die twintig jaar is hij bij veel horecabedrijven betrokken geweest bij de aan- of verkoop ervan. “Ik beschouw het als een compliment als ik bedrijven terug in de verkoop krijg. Ik heb de aankoop, vaak jaren daarvoor, dan blijkbaar goed begeleid.”
Bart vertelt dat hij met Brinkman Horecabemiddeling nauw samenwerkt met Klaassen Horecamakelaardij, een NVM kantoor dat landelijk actief is. “Eigenlijk zocht ik direct vanaf de start al naar samenwerking. Zo kwam ik terecht bij Klaassen Horecamakelaardij. Klaassen is al meer dan 25 jaar een specialist in deze branche. Het is de enige onafhankelijke horecamakelaar met een goede landelijke dekking. Door heel Nederland wonen en werken makelaars en bedrijfsadviseurs, die net als ik actief zijn in hun eigen regio. We hebben elk een eigen netwerk en kennis van de plaatselijke horeca, maar weten elkaar makkelijk te vinden mocht dat nodig zijn.”
Veel op pad
Volgens Bart zorgt de samenwerking met Klaassen ervoor dat hij zich vooral kan richten op zijn werk als makelaar. Zo houdt Klaassen een goed bezochte website in de lucht. Bovendien kan Bart terugvallen op Klaassen voor alle backoffice zaken. “Natuurlijk heb ik daarnaast mijn eigen administratie. Om die reden ben ik blij dat mijn vrouw Virine zo’n vijf jaar later ook in de zaak kwam. Zij neemt nu vooral het kantoorwerk voor haar rekening, zodat ik veel op pad kan.”
Brede portefeuille
In zijn werk kiest Bart bewust voor een portefeuille in bijna ieder segment, van een luxe hotel tot een bruin café. Volgens hem is dat belangrijk, om zo nauw mogelijk betrokken te blijven bij de branche. “Na zoveel jaren heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Horecaondernemers maar ook mensen die willen starten in de horeca, weten we me steeds makkelijk te vinden.”
Zeeuwse horeca
Bart prijst zichzelf gelukkig met de regio waar hij werkt. “De Zeeuwse horeca doet het heel goed. Dat komt doordat ‘het product Zeeland’ aantrekkelijk is; de provincie zit duidelijk in de lift. Nederlanders, maar ook steeds meer Belgen en Duisters, weten Zeeland te vinden. Mede daarom zijn hier erg veel goede horecazaken. Over het algemeen kun je zeggen dat de omzetten stabiel zijn, ondanks corona. Ondernemers durven om die reden nog steeds te investeren in Zeeuwse horecazaken. Bovendien, ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn ronduit goed.”
Meer weten?
Bart Brinkman
telefoon 06-53 960 241 of e-mail: [email protected]
www.klaassenbv.nl
Meer uit Zeeland
Duurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.
2 weken geledenDe spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.
3 weken geledenAl sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.
3 weken geledenZeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.
3 weken geledenOndernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.
3 weken geledenHet aantal mensen met een werkloosheidsuitkering in Zeeland is het afgelopen jaar duidelijk gestegen. Volgens recente cijfers ligt de toename hoger dan het landelijke gemiddelde.
3 weken geledenSave the Date! De 62e editie van Horecabeurs Goes vindt plaats op 9 & 10 maart 2026 in de Zeelandhallen!
3 weken geleden