Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Zeeuwse Concertzaal en sociëteit De Vergenoeging organiseren concerten in het Molenwaterpark

De Zeeuwse Concertzaal en sociëteit De Vergenoeging organiseren concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - De Zeeuwse Concertzaal en sociëteit De Vergenoeging organiseren een reeks concerten in de muziektent in het Molenwaterpark in Middelburg. De concerten in het park gaan van start op zondag 18 juli. Met de concerten wordt het 225-jarig jubileum van de sociëteit gevierd.

Muziekvereniging ONDA start de reeks en wordt een week later gevolgd door Spinvis & Saartje Van Camp. De serie wordt vervolgd met een boerencantate van Bach, een optreden van flamenco gitarist Erik Vaarzon Morel, en concerten van Feico Deutekom en het strijkkwartet van het Zeeuws Orkest. Op zondag 29 augustus eindigt de reeks, met een optreden van een nu nog onbekende artiest. De entree is gratis. Wel is het zo dat je een stoel kunt huren, voor een vast bedrag van vier euro. Dan ben je verzekerd van een goed plekje, en van goed geluid. Bij slecht weer verhuist het podium naar de Oostkerk of de Concertzaal, waar bezoekers dan een plekje toegewezen zullen krijgen.

Programma

Muziekvereniging ONDA
ONDA, een begrip op heel Walcheren, bestaat al 115 jaar maar is nog steeds springlevend en laat regelmatig van zich horen. Het korps staat sinds november 2010 onder de bezielende leiding van Cora Dellebeke. Na een lange stilte vanwege zijn ze blij weer te kunnen spelen. Tijdens het concert in het park kan je luisteren naar The Essence of Brass, het bekende An American Trilogy van Elvis Presley, solo’s voor esbas en de trombonesectie, Nederpotpourri en vele andere composities. Zondag 16 juli 15.30 uur.

Spinvis & Saartje van Camp
De wereld houdt zijn adem in. Maar hoe lang kun je je adem inhouden? Na maanden ademen Spinvis en Saartje Van Camp uit. En dat uitademen doen ze met de voorstelling OOG IN OOG.Twee reizigers kijken uit het raam, oog in oog met een steeds veranderend landschap. Maar wat verandert er? De reiziger of het landschap? En waar bevinden ze zich eigenlijk? Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis. Zondag 23 juli 15.30 uur.

Boerencantate van Bach
De ‘Boerencantate’ van J.S. Bach is een cantate burlesque, een geestige mini-opera waarin de aardse genoegens van het boerenleven worden bezongen in 18e-eeuwse populaire deuntjes.?Twee zangers, een accordeonist en een cellist nemen je mee naar het platteland van drie eeuwen terug. De cantate wordt gezongen in het Nederlands.Uitvoerenden: Klaartje van Velthoven, Mattijs van de Woerd, Renée Bekkers en Benjamin Glorieux. Zondag 1 augustus 15.30 uur.

Eric Vaarzon Morel
Flamenco gitarist Eric, telg uit een belangrijke kunstenaarsfamilie, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña. Hij trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van internationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamencogitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Zondag 8 augustus 15.30 uur.

Feico Deutekom
Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass, een van de grootste levende componisten, wiens erk hij vaak uitvoert. Zijn nieuwe album Philip Glass Musical Offering verscheen vorig jaar wereldwijd op het prestigieuze composers label Orange Mountain Music. De cd behoort sinds verschijnen tot de best verkochte en meest beluisterde klassieke albums. Tijdens Parkconcert speelt Feico muziek van een aantal van zijn favoriete componisten. Uiteraard Philip Glass, maar ook werk van Nils Frahm, Ryuichi Sakamoto, Max Richter, Philip Glass en Ludovici Einaudi. Zondag 15 augustus 15.30 uur.

Strijkkwartet Zeeuws Orkest
Het Zeeuws Orkest laat zich dit jaar zien in allerlei gedaanten. Gelukkig kan het orkest weer optreden, maar ook in kleine ensembles zoals het strijkkwartet of het koperkwartet toont het orkest haar kwaliteiten. Het strijkkwartet brengt deze middag een gevraieerd en toegankelijk programma. Zondag 22 augustus 15.30 uur.

Je leest meer over het programma op https://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda/totaal-overzicht.html.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

1 dag geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

1 dag geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

1 dag geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

2 dagen geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

2 dagen geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

3 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

3 dagen geleden