Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Volksbank zet nieuwe bestuurder op antiwitwasbeleid

De Volksbank zet nieuwe bestuurder op antiwitwasbeleid

UTRECHT (ANP) - De Volksbank, bekend van onder meer SNS en ASN Bank, zet een nieuwe, speciaal daarvoor vrijgemaakte bestuurder op het bestrijden van financiële criminaliteit. Zo denkt het concern in staatshanden, dat een boete boven het hoofd hangt voor gebrekkige naleving van de antiwitwasregels, zaken als witwassen en terrorismefinanciering effectiever te kunnen bestrijden. Transformatiedirecteur Marjolein de Jongh, die het antiwitwasbeleid tot nu toe in haar portefeuille had, zal haar taken neerleggen.

Per 1 november creëert de Volksbank in zijn uitvoerend comité de nieuwe functie Chief Financial Economic Crime Officer (CFECO). Het wervings- en selectieproces voor de functie is inmiddels gestart. Maar de bank houdt er rekening mee dat er met ingang van volgende maand nog geen kandidaat is gevonden. Tot de vacature is ingevuld zal topman Martijn Gribnau de taken waarnemen.

In augustus werd bekend dat de Volksbank niet genoeg deed om witwassen en financieren van terrorisme tegen te gaan. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft toen ook aangekondigd een boete te willen opleggen. Het is nog niet duidelijk hoe hoog die boete wordt. Van de toezichthouder heeft de Volksbank daarbij tot 1 april gekregen om zijn procedure te verbeteren.

Het vertrek van De Jongh is volgens de bank "in goed overleg" besloten. Zij blijft tot 1 mei volgend jaar nog als adviseur aan de Volksbank verbonden. De functie van transformatiedirecteur (CTO), een post met als belangrijkste taak om het concern wendbaarder te maken, komt met haar vertrek te vervallen.

Meer uit Financieel

Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

8 minuten geleden
Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

47 minuten geleden
Nederlandse keten Fletcher mikt op honderden hotels in Duitsland

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse hotelketen Fletcher denkt de komende tien jaar in Duitsland uit te groeien tot een keten met honderden hotels. In het buurland staan veel middelgrote hotels die gerund worden door families die geen opvolger kunnen vinden. Volgens Fletcher-topman Rob Hermans zijn dat ideale hotels voor zijn keten om over te nemen, ook omdat Duitsland een populaire bestemming is voor korte vakanties.

1 uur geleden
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

1 uur geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

2 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

2 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

3 uur geleden