Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De vlag gaat nog niet uit voor zangduo Anita en Ed

De vlag gaat nog niet uit voor zangduo Anita en Ed

Anita en Ed, het Thoolse zangduo, mogen ook weer voor groepen mensen optreden. Hoewel zij blij zijn met de versoepelingen, wil dat niet zeggen dat zij direct het podium op kunnen springen. Volgens hen zijn er nogal wat zaken om rekening mee te houden: "De vlag hangt niet halfstok, maar we hangen hem zeker nog niet uit". 

"Er wordt sowieso meer mogelijk", begint Ed. "Nu zingen we in tuinen, doen we online optredens vanaf onze boot en verzorgen we optredens bij verzorgingstehuizen, maar door de versoepelingen kunnen we eventueel weer in een zaal zingen. Toch blijft het binnen een moeilijk verhaal hoor. Wij moeten, ondanks dat we een echtpaar zijn, ver uit elkaar kunnen staan tijdens een optreden. Het is nog maar de vraag of mensen mogen dansen en zo zijn er nog veel meer dingen om rekening mee te houden. Daarom verwacht ik dat het niet direct storm zal lopen", zegt Anita.

Normaal gesproken betekent de zomer voor Anita en Ed topdrukte en staan ze meerdere malen per week op een podium van een evenement. "Die zijn natuurlijk allemaal geannuleerd dus we hebben nu nog wat kleine dingetjes staan. Soms zingen we op een verjaardagsfeestje of iets dergelijks, maar dat is momenteel ongeveer maar twee keer per maand. Hopelijk kunnen we de komende maanden toch meer optreden! Hoe dan ook kijken we erg uit naar september als evenementen misschien weer mogen. Dan zetten we in op een fijne nazomer." 

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 uur geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

4 uur geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

1 dag geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

1 dag geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

2 dagen geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

2 dagen geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

3 dagen geleden