Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

Diana van den Berge uit de Burgemeester van Stapelestraat in Tholen is wat je noemt een kartrekker. In haar vorige straat zorgde ze voor verbinding en in haar nieuwe wijk heeft ze die rol voortgezet. Ze vindt het belangrijk dat de buurtbewoners een fijne band hebben onderling en heeft dan ook samen met wat anderen de activiteiten voor Burendag 2021 opgezet.

Anderhalf jaar geleden verhuisden Diana en haar gezin naar hun nieuwe huis. Binnen de kortste keren was er een appgroep over het op elkaar afstemmen van schuttingen, maar die app is inmiddels uitgegroeid tot buurtapp. “We gebruiken het overal voor. Uitzoeken bij je kind binnen aan het spelen is, zoekgeraakte postpakketjes en informatie over de gezamenlijke glazenwasser”, somt ze op. 

De buren hebben een fijne band: “Het is een fijn idee dat je op elkaar kunt rekenen. Laats ging mijn brandalarm af en ik kreeg meteen een appje en is iemand naar binnen gegaan. Gelukkig was het loos alarm, maar het feit dat mensen op je (huis) letten is al een geruststellend idee.” Diana wil de band tijdens Burendag versterken dus heeft ze zich hard gemaakt voor deelname. 

Tijdens Burendag werd de hut die de kinderen samen met buurman Carl hebben gebouwd afgebroken. “Het begon als hutje maar al snel werd het een villa. De kinderen hebben er veel plezier van gehad, maar nu is het tijd voor wat anders. De gemeente voerde de rommel af. We hadden pannenkoeken en zijn we met de buurt gezellig samen geweest. Een topdag!” 

Meer uit Tholen

Vera van Haaften verkleedt zich regelmatig als ‘echt’ Zeeuws meisje

Vera van Haaften heeft wel een hele bijzondere hobby. Regelmatig loopt ze namelijk verkleed rond. En dan niet in normale verkleedkleren, nee Vera verkleedt zich graag als een echt Zeeuws meisje.

9 uur geleden
Steeds meer Tholenaren doen beroep op Voedselbank: ‘Vooral de laatste weken zien we een stijging’

SINT-MAARTENSDIJK - Ook bij Voedselbank Goed Ontmoet in Sint-Maartensdijk merken ze dat steeds meer mensen helaas een beroep op hen moeten doen. Bert Scholts, gepensioneerd en floormanager bij het uitgiftepunt in Smerdiek ziet een aanzienlijke stijging.

1 dag geleden
Gaslek op de kruising van de Wilhelminastraat en Mosselkreekstraat

SINT PHILIPSLAND - Op de kruising van de Wilhelminastraat en Mosselkreekstaat is er vanmorgen rond 08.30 uur een gaslekkage ontstaan.

1 dag geleden
Botsing tussen twee scooterrijders aan de Dalemsestraat

THOLEN - Twee scooters zijn donderdagmiddag met elkaar in botsing gekomen aan de Dalemsestraat. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. 

1 dag geleden
Bakker Cock Leijs over stijgende kosten: ‘Dankbaar dat klanten ‘gewoon’ blijven komen’

SMERDIEK - Niet alleen voor de consumenten stijgen de prijzen enorm, ook het bedrijfsleven wordt enorm hard geraakt. Bakker Cock Leijs uit Sint-Maartensdijk heeft dit nog nooit meegemaakt. Leijs begon ooit als 14-jarig jochie onderaan de ladder in een bakkerij. Na het behalen van de opleiding brood en banket startte hij al snel zijn eigen winkel.

2 dagen geleden
Politie waarschuwt: ‘Honderden mensen opgelicht door online verkopers van haardhout’

THOLEN - De politie waarschuwt inwoners voor oplichters die inspelen op de energiecrisis. Door de forse stijging van de gasprijs steeg de vraag naar houtpellets en haardhout. Oplichters zien daar een verdienmodel in en bieden zogenaamd hout te koop aan. Er zijn nu ruim 60 malafide webshops actief, de politie heeft landelijk al meer dan 500 aangiftes ontvangen. 

3 dagen geleden
Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

THOLEN - Door de alsmaar stijgende kosten in het dagelijks leven komen steeds meer mensen financieel in de problemen. Ze staan vaker in het rood, krijgen sneller betalingsachterstanden en uiteindelijk wordt verwacht dat de vraag naar schuldhulpverlening toe zal nemen. Paula Koedoot van Gès Advies uit Tholen ziet gelukkig op dit moment nog geen stijging in het aantal aanvragen, maar verwacht wel dat dit op korte termijn gaat veranderen. Paula staat al 13 jaar aan het roer van Gès Advies en biedt schuldhulpverlening, bewindvoering en budgetbeheer aan. Hoewel Paula de pensioenleeftijd al heeft bereikt blijft zij zich inzetten voor mensen in financiële nood. Samen met twee werknemers zet zij zich in om te zorgen dat mensen niet (verder) financieel de mist ingaan. “Schuldhulpverlening is een onderdeel van bewindvoering en budgetbeheer. Het is niet onlosmakelijk dat schuldhulpverlening met bewindvoering vaststaat. Niet iedereen die onder bewind staat heeft schulden. Paula merkt ook dat het leven alsmaar duurder wordt. “We krijgen vaker te horen, alles is duurder. Kan ik meer leefgeld krijgen. De echte minima(bijstand en uitkering) krijgen allerlei extra’s, maar de werkende mensen met een minimaal inkomen ‘pissen’ overal naast. En dat maakt het wel ontzettend lastig. We worstelen nu wel veel bij de cliënten met de verhoogde energiekosten. Bij sommige cliënten zijn de energiekosten meer dan verdubbeld. We vrezen het grootste vrezen voor de energieafrekening straks. Ik ben bang dat de klap nog gaat komen”, aldus Paula.

3 dagen geleden