Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

Diana van den Berge uit de Burgemeester van Stapelestraat in Tholen is wat je noemt een kartrekker. In haar vorige straat zorgde ze voor verbinding en in haar nieuwe wijk heeft ze die rol voortgezet. Ze vindt het belangrijk dat de buurtbewoners een fijne band hebben onderling en heeft dan ook samen met wat anderen de activiteiten voor Burendag 2021 opgezet.

Anderhalf jaar geleden verhuisden Diana en haar gezin naar hun nieuwe huis. Binnen de kortste keren was er een appgroep over het op elkaar afstemmen van schuttingen, maar die app is inmiddels uitgegroeid tot buurtapp. “We gebruiken het overal voor. Uitzoeken bij je kind binnen aan het spelen is, zoekgeraakte postpakketjes en informatie over de gezamenlijke glazenwasser”, somt ze op. 

De buren hebben een fijne band: “Het is een fijn idee dat je op elkaar kunt rekenen. Laats ging mijn brandalarm af en ik kreeg meteen een appje en is iemand naar binnen gegaan. Gelukkig was het loos alarm, maar het feit dat mensen op je (huis) letten is al een geruststellend idee.” Diana wil de band tijdens Burendag versterken dus heeft ze zich hard gemaakt voor deelname. 

Tijdens Burendag werd de hut die de kinderen samen met buurman Carl hebben gebouwd afgebroken. “Het begon als hutje maar al snel werd het een villa. De kinderen hebben er veel plezier van gehad, maar nu is het tijd voor wat anders. De gemeente voerde de rommel af. We hadden pannenkoeken en zijn we met de buurt gezellig samen geweest. Een topdag!” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

‘Kinderboeken zijn populair, ouders willen hun kinderen even zonder scherm zien’

Voor Joyce Verwijs (38, links) van Dieleman Boekhandel lopen boeken als een rode draad door haar leven. Ze is de vijfde generatie in de boekhandel die al sinds 1926 gevestigd is in Tholen. Daar is ze trots op. Evenals op het feit dat zoveel kinderen van het eiland de weg naar haar zaak weten te vinden.

1 dag geleden
‘Zeker nu we in de Brede School zitten, komen steeds meer kinderen een biebpasje halen’

Irma Schout is 46 jaar en woont in Bergen op Zoom. Ze is coördinator van Bieb in de buurt Tholen. Naast de nodige servicepunten heeft de bibliotheek sinds kort een prachtige nieuwe bibliotheek, gevestigd in de Brede School. Volgens Schout is dit vooral met het oog op het bereiken van kinderen een gouden zet. 

2 dagen geleden
Tholen is trots op kinderboekenschrijfster Monique van den Hout

Monique van den Hout (51) en woont in Tholen. Ze is illustrator van kinderboeken. Recent maakte ze haar debuut als kinderenboekenschrijfster. Met succes, want kinderen zijn gek op haar tekeningen én verhaal! 

3 dagen geleden
Lintje voor Tholenaar Henk van Driel

THOLEN - Tholenaar Henk van Driel is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Dinsdagmiddag werd hij verrast door burgemeester Marleen Sijbers. Dit gebeurde in Ten Anker.

3 dagen geleden
Sint is vertrokken richting Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Sinterklaas is vertrokken richting Oud-Vossemeer. Dat heeft hij laten weten aan het Sinterklaascomité. 

4 dagen geleden
Goed winternieuws: Dit jaar weer Wintermarkt voor Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Dit jaar wordt er weer een wintermarkt gehouden in Sint-Annaland. Op vrijdagavond 26 november vormt onder andere de Voorstraat van 18.00 tot 21.30 uur het decor van de wintermarkt. 

4 dagen geleden
Tholen hijst de regenboogvlag

THOLEN - De gemeente Tholen heeft vandaag de regenboogvlag gehesen. Dit doet men in het kader van de Internationale Coming-out Day waarmee aandacht wordt gevraagd wordt voor de acceptatie van LHBTIQ+-personen.

4 dagen geleden