Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

De toppers van de Burgemeester van Stapelestraat

Diana van den Berge uit de Burgemeester van Stapelestraat in Tholen is wat je noemt een kartrekker. In haar vorige straat zorgde ze voor verbinding en in haar nieuwe wijk heeft ze die rol voortgezet. Ze vindt het belangrijk dat de buurtbewoners een fijne band hebben onderling en heeft dan ook samen met wat anderen de activiteiten voor Burendag 2021 opgezet.

Anderhalf jaar geleden verhuisden Diana en haar gezin naar hun nieuwe huis. Binnen de kortste keren was er een appgroep over het op elkaar afstemmen van schuttingen, maar die app is inmiddels uitgegroeid tot buurtapp. “We gebruiken het overal voor. Uitzoeken bij je kind binnen aan het spelen is, zoekgeraakte postpakketjes en informatie over de gezamenlijke glazenwasser”, somt ze op. 

De buren hebben een fijne band: “Het is een fijn idee dat je op elkaar kunt rekenen. Laats ging mijn brandalarm af en ik kreeg meteen een appje en is iemand naar binnen gegaan. Gelukkig was het loos alarm, maar het feit dat mensen op je (huis) letten is al een geruststellend idee.” Diana wil de band tijdens Burendag versterken dus heeft ze zich hard gemaakt voor deelname. 

Tijdens Burendag werd de hut die de kinderen samen met buurman Carl hebben gebouwd afgebroken. “Het begon als hutje maar al snel werd het een villa. De kinderen hebben er veel plezier van gehad, maar nu is het tijd voor wat anders. De gemeente voerde de rommel af. We hadden pannenkoeken en zijn we met de buurt gezellig samen geweest. Een topdag!” 

Meer uit Tholen

Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

6 uur geleden
Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

6 uur geleden
Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

11 uur geleden
Bijna alle ondergrondse containers worden binnenkort geplaatst

THOLEN - De ondergrondse containers voor luiers, glas- en restafval worden binnenkort geplaatst in de kernen van Tholen. Momenteel zijn 13 van de 15 locaties bevestigd, maar er is nog onzekerheid over de plaatsing op de Contre Escarpe in Tholen en de Schoolstraat in Stavenisse. De eerste activiteiten voor het installeren van de containers gaan de komende weken van start.

13 uur geleden
Goud voor de turnsters van Olympia Tholen

THOLEN - Op zaterdag 25 november was de eerste wedstrijd van het turnseizoen voor de jongste wedstrijdturnsters van Olympia Tholen. In alle vroegte moesten Silke, Noëlle, Lisa en Nina (pupil niveau) afreizen naar Zierikzee. De meiden hebben hard getraind om de oefeningen goed in hun hoofd te krijgen en ze netjes uit te voeren. 

1 dag geleden
Unieke beelden tonen Tholen onder water tijdens Tweede Wereldoorlog [MET VIDEO]

THOLEN - Op het internet zijn unieke beelden verschenen van het overstroomde eiland Tholen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opnames dateren uit 1945 en laten de verwoestende inundaties zien die plaatsvonden in Zeeland. De provincie werd toen onder water gezet door bombardementen op de zeedijken, met als doel de oprukkende Duitse troepen te stoppen.

1 dag geleden
Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar maart 2024

THOLEN -  De heropening van de Molenvlietsedijk is uitgesteld tot maart 2024 vanwege ongunstige weersomstandigheden. Heijmans, het bedrijf verantwoordelijk voor de werkzaamheden, kan de laatste laag asfalt niet aanbrengen door het koude en natte weer. De opening van het kruispunt stond gepland voor eind 2023.

1 dag geleden