Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De stilte zegt genoeg’ van Jacodine van de Velde

‘De stilte zegt genoeg’ van Jacodine van de Velde

WESTKAPELLE – Het tweede boek van Jacodine van de Velde is sinds 22 maart te koop. ‘De stilte zegt genoeg’ speelt net als het eerste boek ‘Wat je zegt zie je zelf’ af op de Franse camping Le Tournesol. De Young Adult boeken van Van de Velde hebben een diepere laag. “‘De stilte zegt genoeg’ gaat over rouw, maar ook over geheimen en vriendschap.”

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Als cognitief gedragstherapeut heeft Jacodine van de Velde veel kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek gesproken en begeleid. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van jongeren met een eetstoornis en angst- en stemmingsklachten. “Mijn eerste boek ‘Wat je zegt zie je zelf’ had als thema eetstoornis. Jongeren met deze problemen lopen vaak aan tegen onbegrip. Met het verhaal hoop ik mensen te laten begrijpen hoe complex het is om een eetstoornis te hebben.” De locatie van het eerste boek is ook het startpunt van het tweede boek. “In ‘Wat je zegt zie je zelf’ komt Thom voorbij. Terwijl ik schreef merkte ik dat er meer met hem aan de hand was en daar wilde ik ook een boek over schrijven. Maar al schrijvende bedacht ik ook Tara, die op jonge leeftijd haar beide ouders verliest. Ik dacht dat het twee verschillende verhalen waren, maar al snel bleek dat ze bij elkaar in een boek horen.”

Vreemd
De zeventienjarige Tara gaat na het overlijden van haar moeder bij haar oom, tante en neven wonen. Het is een moeilijke overgang, want Tara moet ook haar vriendinnen en school achterlaten. In de zomer gaat het gezin op kampeervakantie naar Le Tournesol, waar Tara de vijfjarige Eva ontmoet. De meisjes hebben een klik en voelen elkaar woordeloos aan. Maar Thom, de negentienjarige broer van Eva, gedraagt zich vreemd.

Terwijl Van de Velde aan haar keukentafel schrijft komen personages langs die ze graag beter zou willen leren kennen. Net zoals ze cliënten uit haar praktijk wil begrijpen en helpen, zo stelt ze zich ook open voor de personages. “De verhalen komen bijna vanzelf. Bij het eerste boek voelde het alsof ik in een trein zat en de route al voor me lag. Iedere scène kwam vanzelf in me op. Bij het tweede deel heb ik wel ijkpunten opgezet waar ik naartoe schreef. Maar, en ik wil niets verklappen, het verhaal liep toch anders dan ik had verwacht.” Het derde boek uit het drieluik, ‘Steen voor steen’, zal eind van de zomer verschijnen bij Uitgeverij Clavis. De uitgeverij richt zich op boeken die dicht bij kinderen en hun emoties staan, want boeken zijn volgens de uitgever een perfect hulpmiddel om kinderen een droomrijke en stimulerende kindertijd te bezorgen.

Cadeautje
De eerste bestellers bij De Drvkkerij krijgen van Jacodine van de Velde een cadeautje bij het boek. “Ik heb steentjes beschilderd met de titel erop. Omdat de titel een soort wijsheid is, vond ik het leuk om die tot herinneringssteen te maken.” Naast het boek is er een Spotify-luisterlijst waar muziek in staat die voorkomt in het verhaal. “In ‘De stilte zegt genoeg’ komt ook een liedtekst voor dat geschreven is door een van mijn ex-cliënten.”

Meer informatie over ‘De stilte zegt genoeg’ en de andere boeken van Jacodine van de Velde is te vinden op: www.jacodinevandevelde.com. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel.

Meer uit Middelburg

Van den Berg wint Middelburgs standwerkersconcours 2022

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus werd in de Lange Delft in Middelburg weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden, als voorronde van het Nederlands kampioenschap. Vijfentwintig standwerkers gingen de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Bloemen- en plantenverkoper Corné van den Berg kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg de eerste prijs overhandigd door wethouder Rutger Schonis.

12 uur geleden
Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.

12 uur geleden
Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

2 dagen geleden