Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De stilte zegt genoeg’ van Jacodine van de Velde

‘De stilte zegt genoeg’ van Jacodine van de Velde

WESTKAPELLE – Het tweede boek van Jacodine van de Velde is sinds 22 maart te koop. ‘De stilte zegt genoeg’ speelt net als het eerste boek ‘Wat je zegt zie je zelf’ af op de Franse camping Le Tournesol. De Young Adult boeken van Van de Velde hebben een diepere laag. “‘De stilte zegt genoeg’ gaat over rouw, maar ook over geheimen en vriendschap.”

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Als cognitief gedragstherapeut heeft Jacodine van de Velde veel kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek gesproken en begeleid. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van jongeren met een eetstoornis en angst- en stemmingsklachten. “Mijn eerste boek ‘Wat je zegt zie je zelf’ had als thema eetstoornis. Jongeren met deze problemen lopen vaak aan tegen onbegrip. Met het verhaal hoop ik mensen te laten begrijpen hoe complex het is om een eetstoornis te hebben.” De locatie van het eerste boek is ook het startpunt van het tweede boek. “In ‘Wat je zegt zie je zelf’ komt Thom voorbij. Terwijl ik schreef merkte ik dat er meer met hem aan de hand was en daar wilde ik ook een boek over schrijven. Maar al schrijvende bedacht ik ook Tara, die op jonge leeftijd haar beide ouders verliest. Ik dacht dat het twee verschillende verhalen waren, maar al snel bleek dat ze bij elkaar in een boek horen.”

Vreemd
De zeventienjarige Tara gaat na het overlijden van haar moeder bij haar oom, tante en neven wonen. Het is een moeilijke overgang, want Tara moet ook haar vriendinnen en school achterlaten. In de zomer gaat het gezin op kampeervakantie naar Le Tournesol, waar Tara de vijfjarige Eva ontmoet. De meisjes hebben een klik en voelen elkaar woordeloos aan. Maar Thom, de negentienjarige broer van Eva, gedraagt zich vreemd.

Terwijl Van de Velde aan haar keukentafel schrijft komen personages langs die ze graag beter zou willen leren kennen. Net zoals ze cliënten uit haar praktijk wil begrijpen en helpen, zo stelt ze zich ook open voor de personages. “De verhalen komen bijna vanzelf. Bij het eerste boek voelde het alsof ik in een trein zat en de route al voor me lag. Iedere scène kwam vanzelf in me op. Bij het tweede deel heb ik wel ijkpunten opgezet waar ik naartoe schreef. Maar, en ik wil niets verklappen, het verhaal liep toch anders dan ik had verwacht.” Het derde boek uit het drieluik, ‘Steen voor steen’, zal eind van de zomer verschijnen bij Uitgeverij Clavis. De uitgeverij richt zich op boeken die dicht bij kinderen en hun emoties staan, want boeken zijn volgens de uitgever een perfect hulpmiddel om kinderen een droomrijke en stimulerende kindertijd te bezorgen.

Cadeautje
De eerste bestellers bij De Drvkkerij krijgen van Jacodine van de Velde een cadeautje bij het boek. “Ik heb steentjes beschilderd met de titel erop. Omdat de titel een soort wijsheid is, vond ik het leuk om die tot herinneringssteen te maken.” Naast het boek is er een Spotify-luisterlijst waar muziek in staat die voorkomt in het verhaal. “In ‘De stilte zegt genoeg’ komt ook een liedtekst voor dat geschreven is door een van mijn ex-cliënten.”

Meer informatie over ‘De stilte zegt genoeg’ en de andere boeken van Jacodine van de Velde is te vinden op: www.jacodinevandevelde.com. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden