Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De stad is in al die jaren absoluut drukker geworden’

‘De stad is in al die jaren absoluut drukker geworden’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Ellen Franken (64). Samenwonend, 2 zoons. Geboren in Dordrecht. Kwam 44 jaar geleden voor de liefde naar Vlissingen. Is al jaren leesconsulent bij de bibliotheek in Vlissingen. 

“Bij meerdere scholen in de gemeente Vlissingen breng ik leesplezier. Door verschillende activiteiten met boeken te bedenken, probeer ik de aandacht voor het lezen te vergroten.” 

“Want het is algemeen bekend dat de leesvaardigheid helaas achteruitgaat. Mijn grote passie zijn de kinderen. Daar krijg je zoveel energie van. Je krijgt ook zoveel terug van hen.”

“De plek waar de bieb nu zit is een vertrouwde plek geworden voor iedereen. Tijdens het filmfestival is er een voorleesfeest op het strand. Paul van Loon signeert op die middag.”

“Toen ik in Vlissingen kwam wonen dacht ik: het lijkt wel een groot dorp. Ook hoe de mensen met elkaar omgaan. Het Bethesdaziekenhuis was er nog. V&D. Speckens. Alhambra.”

“Een uitgaander ben ik niet. Wel af en toe een terrasje. De boulevard leeft steeds meer. Kijk naar Pier 7. De overhangende terrassen. En de vernieuwingen die er nog aankomen.”

“De stad is in al die jaren absoluut drukker geworden. Vooral ’s zomers. Het Bellamypark. De Oude en de Kleine Markt. Het zit altijd vol. Daar word je als Vlissinger toch blij van?”

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

1 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

1 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

2 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

3 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden