Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Sprong in Koudekerke is een ‘Gezonde School’

De Sprong in Koudekerke is een ‘Gezonde School’

KOUDEKERKE - Met onder meer bewegend leren in de klas heeft De Sprong in Koudekerke het predicaat ‘Gezonde School’ verworven. De leerlingen en leerkrachten vieren de onthulling woensdag.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij de leerlingen verschillende manieren van bewegend leren laten zien, onthult burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere het keurmerk.

Leefstijl

De Sprong mag zich drie jaar lang officieel een ‘Gezonde School’ noemen, vanwege onder meer de diversiteit aan gastlessen van verenigingen en het deelnemen aan alle schooltoernooien. ‘We zijn trots dat we dit vignet als eerste school in de gemeente Veere krijgen’, laat schooldirecteur Mirjam Rutte weten.

Werken aan gezondheid op school is een steeds belangrijker thema, omdat het bijdraagt aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. ‘Zo zorgt de Sprong voor actieve en gezonde leerlingen en een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van leerlingen. We zijn hard op weg een Beweegschool te worden, waarbij we leren en bewegen in de klas combineren.’

Structureel

‘Gezonde School’ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het structureel verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De Sprong heeft het vignet ontvangen voor het thema ‘Bewegen en Sport’.


 

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

23 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 dag geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

1 dag geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

4 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden