Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Spetter blijft hoofdpijndossier voor Tholen

De Spetter blijft hoofdpijndossier voor Tholen

THOLEN - De problemen rondom zwembad de Spetter blijven zich opstapelen. Al voordat de renovatie begon, was bekend dat de kosten weleens flink duurder uit zouden kunnen vallen.

Wat ging er allemaal mis? Als alleen de kosten wat hoger waren geweest, was dat nog niet eens zo een probleem geweest maar de afgelopen maanden kwam naar buiten dat de arbeidsomstandigheden voor de werknemers niet veilig waren. De werknemers zouden zijn blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Het zwembad moest ook meerdere malen sluiten omdat het water te troebel werd, waardoor de bodem niet te zien was. Dit is slechts een deel van wat zich afspeelde na de renovatie. Problemen die ook binnen de gemeente bekend waren en waardoor er flinke verdeeldheid binnen het gemeentehuis is ontstaan. Er werd intern binnen de Gemeente Tholen 'gevochten' om de 200 documenten uit het dossier. Het college van burgemeester en wethouders wilde het dossier koste wat het koste geheimhouden terwijl een aantal fractievoorzitters juist wilde dat de documenten openbaar werden gemaakt.

Stap naar rechter
Uiteindelijk stapte PVV-fractievoorzitter Vincent Bosch naar de rechter om het dossier openbaar te laten krijgen. Op 25 februari wordt pas bekend of de rechter het verzoek van Bosch zal inwilligen. Echter blijft het wel een vreemde situatie. Op 23 januari stemde namelijk de voltallige gemeenteraad al in om de stukken openbaar te maken mits persoonsgegevens werden geanonimiseerd. Kosten hiervan: tienduizend euro. Op het moment lijkt de gehele situatie dan ook voornamelijk uit de hand te zijn gelopen door een politiek spel.

Boze reacties
De hele strijd om de Spetter heeft inmiddels voor vele boze reacties gezorgd. Niet alleen binnen het gemeentehuis zelf, maar ook bij de inwoners van het eiland. Meerdere bewoners verwonderen zich over het feit dat men zo klakkeloos omgaat met het belastinggeld. Ook de geheimhouding die het college oplegde valt bij veel inwoners niet in de smaak. Men is nog bozer geworden nu blijkt dat de gemeente Tholen bij de renovatie ook de Aanbestedingswet heeft overtreden. Er is een intern document waaruit dit blijkt. Op donderdagavond was er een besloten bijeenkomst waarbij de nodige vragen zijn beantwoord. Vincent Bosch wilde vooral duidelijkheid, zeker nu ook de renovatie van zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk eraan zit te komen.

Verrassende overeenkomsten
De hele strijd doet een beetje denken aan de problemen die zich de laatste tijd afspeelden bij zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Het zwembad sloot in eerste instantie vanwege problemen in de hoofddraagconstructie. Na een renovatie kwamen er ineens nog veel meer problemen boven water waardoor het zwembad langere tijd dicht moest. Ook hier zorgde dat voor de nodige perikelen. CDA-wethouder Annette Stinenbosch stapte zelfs op. En ook in de Gemeente Bergen op Zoom werd er binnen de muren van het gemeentehuis een motie van wantrouwen ingediend tegen de wethouder en rest van het college. Het Bergse college overleefde de motie, net als het Thoolse college dat een maand eerder eenzelfde motie wist te overleven. Hoewel beiden zwembaden onder andere gemeenten vallen, zijn er toch verrassend veel overeenkomsten.

De kosten blijven oplopen
Al met al is er dus nog veel onduidelijkheid. Aannemersbedrijf Fraanje b.v die verantwoordelijk was voor de renovatie van de Spetter zal in ieder geval zorgen dat er een herstelplan wordt uitgevoerd. De kosten worden hiervan gesplitst. De ene helft komt voor rekening van het aannemersbedrijf, de andere helft mag de gemeente ophoesten. Zo blijven de kosten maar oplopen en oplopen en lijkt een renovatie voor zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk nog een toekomstdroom.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Hoe moet Vlissingen haar sociale taken uitvoeren?

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vernieuwt haar beleid voor het sociaal domein. Hieronder vallen taken op het gebied van onder meer de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Participatiewet en Jeugdwet. De gemeente kijkt naar een efficiëntere uitvoering, zodat de kosten beter binnen het budget voor deze taken blijven, legt wethouder Albert Vader uit. Inwoners kunnen hierover meedenken en de gemeente houdt donderdag (5 maart) en dinsdag 10 maart inloopbijeenkomsten over de vernieuwing.

7 uur geleden
Thoolse jeugd trapt lekker een balletje in de zaal

THOLEN - Fanatieke jonge Thoolse voetballers beleefden vrijdag een prima en sportieve vakantiedag dankzij het zaalvoetbaltoernooi van Let's Move Around. Tientallen jongeren tussen de tien en twintig jaar speelden de nodige wedstrijden in dorps- en gemeenschapscentrum De Meulvliet in Tholen. Het werd een sportieve middag waarin de Thoolse jeugd haar beste voetbalskills lieten zien en het bovenal ook nog eens erg gezellig was.

9 uur geleden
College wil Starterslening op Tholen behouden

THOLEN - De kans is aanwezig dat meer Thoolse starters gebruik kunnen gaan maken van de Starterslening. Het college van B&W gaat in maart de gemeenteraad vragen om een bedrag van 250.000 euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag kan ingezet worden om het verschil tussen de koopsom van een koopwoning en het bedrag dat de starters maximaal kan lenen te overbruggen. Er zit weinig geld in het potje, maar de vraag blijkt groot.

12 uur geleden
Cees Pille doet een bakkie in Baarends

GOES - Wie wil kennismaken met de nieuwe wethouder Cees Pille is vrijdag 6 maart welkom in Café Baarends.

12 uur geleden
‘Mooie plannen ingediend voor sporthal’

KAPELLE - De gemeente Kapelle praat met twee partijen verder over de realisatie van het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle.

13 uur geleden
'Rookmelders ook verplicht in bestaande woningen'

THOLEN - Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil dat ook in bestaande woningen op elke verdieping een rookmelder aanwezig is. De verplichting geldt, sinds 2003, al voor nieuwbouwwoningen.

14 uur geleden
Man bedreigt vrouw met schroevendraaier in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag in Middelburg aan het begin van de avond een 65-jarige man uit die plaats aangehouden voor het bedreigen van een een 45-jarige vrouw met een schroevendraaier.

14 uur geleden