Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Souburgt wil schade vandalisme zo snel mogelijk herstellen

De Souburgt wil schade vandalisme zo snel mogelijk herstellen

OOST-SOUBURG - Een online inzamelingsactie voor speeltuin De Souburgt heeft met nog een aantal dagen te gaan al meer dan duizend euro opgebracht, mede dankzij forse bijdragen van de firma Kloosterboer en de Partij Souburg-Ritthem.

Het doel was 750 euro. Er is echter veel geld nodig, want de speeltuin is eind februari voor de vierde keer in vier jaar slachtoffer geworden van vandalisme.

Tuinstoelen

In februari sloopten vandalen het hek en meer dan twintig tuinstoelen, vernielden de trampoline en hingen tot boven in de vlaggenmast en het klimrek. De verzekering dekt de schade niet.

De speeltuinvereniging begon daarom een inzameling via www.doneeractie.nl. Ze hoopt voor het begin van het seizoen klaar te zijn met het herstellen van de schade.

Koningsdag

Ondanks de vernielingen viert De Souburgt ‘gewoon’ Koningsdag. Tussen 12.30 uur en 19.00 uur is er van alles te doen in de speeltuin aan het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg. Het programma staat op https://souburgt.nl.  


 

Meer uit Vlissingen

Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

7 uur geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

2 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

2 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

3 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

3 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

4 dagen geleden