Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

OOST-SOUBURG - Op Walcheren en in Zuid-Beveland heeft Anneke Bal-de Quelery (63) een flinke klantenkring, maar ze maakt ook regelmatig tijd vrij voor klanten die speciaal ‘van de overkant’ komen voor haar naai- en lockmachines. “Dozen schuiven kan iedereen, maar persoonlijke service en eerlijk ondernemerschap, daar rijden mensen graag voor om”.

Tien jaar geleden vestigde Anneke zich met De Sierspeld - haar speciaalzaak in naaimachines en handwerken - in de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De geboren Terneuzense voelde zich er al thuis voordat ze er ging ondernemen. Ze had er dan ook al heel wat stappen liggen. Als 14-jarige had ze er gewoond. “Mijn vader werkte voor de bootdienst en we zijn dus verschillende keren verhuisd. Ik voltooide hier mijn middelbare school en leerde na het eindexamen mijn man Gerard kennen.”

Droom
Voor hobby’s en vrijetijdsbesteding bleef ze in die tijd Oost-Souburg trouw, ongeacht waar ze woonde. Hoewel Anneke van jongs af graag voor zichzelf wilde beginnen in de naaimachines duurde het nog even voor die droom werkelijkheid werd. Ze werkte jarenlang bij gemeente en Provincie, maar het plan verdween niet naar de achtergrond. “Mijn moeder kon toveren met naaiwerk. Ze maakte uit een winterjas gewoon een kinderjasje voor ons. Dat wilde ik ook.”

Goes
Anneke pakte door. Ze bezocht in de regio een aantal handwerkzaken en liet daar de boodschap achter ‘Mocht je ooit de zaak over willen doen, dan wil ik hem graag kopen’.” En zo geschiedde. Eind 2008 werd ze gebeld door een zaak in Goes. Een andere belangstellende had de overname niet rond kunnen krijgen. “Ik besloot het te wagen. In 2009 had ik mijn eerste winkel, een Singer outlet store in Goes. Met de auto reisde ik dagelijks van Zeeuws-Vlaanderen naar Goes.“

Onze plek
De aanleiding om uit Goes te vertrekken zat in het gegeven dat ik buiten het winkelgebied zat. Parkeren viel niet mee, de kosten liepen flink op. Schinkel de Weerd Makelaardij had in Oost-Souburg verschillende panden. Op het moment dat ik binnenstapte in het huidige winkelpand viel alles samen. Dit is het! We hebben het de eerste jaren gehuurd en woonden nog in Vlissingen. In 2014 kregen we de kans om het pand inclusief bovengelegen woonruimte te kopen. We zitten hier helemaal op onze plek.”

Winkeliersvereniging
Behalve toveren met naaiwerk kan Anneke ook toveren met tijd. Ze is actief in het bestuur van de winkeliersvereniging. En levert als secretaris van de Vereniging Ons Boeregoed een actieve bijdrage aan het behouden van unieke klederdrachten van Zeeland. Voor de broodnodige ontspanning zingt ze samen met haar man in het Gemengd koor Te Quiero in Koudekerke. “Ik ben gehecht aan dit dorp, aan de persoonlijke relatie met klanten. En ik zou ook graag zien dat we als ondernemers tijd maken om meer om te zien naar elkaar, samen te werken, connectie te houden. Natuurlijk is het ondernemen belangrijk, maar als je investeert in je omgeving en je klanten dan komt dat vanzelf. Mijn ouders zijn in 2007 beiden overleden. Ze hebben mijn ondernemerschap dus helaas niet meer mee mogen maken. Maar wat zouden ze trots op me geweest zijn!”[n]

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

3 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

8 uur geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

1 dag geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden