Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

OOST-SOUBURG - Op Walcheren en in Zuid-Beveland heeft Anneke Bal-de Quelery (63) een flinke klantenkring, maar ze maakt ook regelmatig tijd vrij voor klanten die speciaal ‘van de overkant’ komen voor haar naai- en lockmachines. “Dozen schuiven kan iedereen, maar persoonlijke service en eerlijk ondernemerschap, daar rijden mensen graag voor om”.

Tien jaar geleden vestigde Anneke zich met De Sierspeld - haar speciaalzaak in naaimachines en handwerken - in de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De geboren Terneuzense voelde zich er al thuis voordat ze er ging ondernemen. Ze had er dan ook al heel wat stappen liggen. Als 14-jarige had ze er gewoond. “Mijn vader werkte voor de bootdienst en we zijn dus verschillende keren verhuisd. Ik voltooide hier mijn middelbare school en leerde na het eindexamen mijn man Gerard kennen.”

Droom
Voor hobby’s en vrijetijdsbesteding bleef ze in die tijd Oost-Souburg trouw, ongeacht waar ze woonde. Hoewel Anneke van jongs af graag voor zichzelf wilde beginnen in de naaimachines duurde het nog even voor die droom werkelijkheid werd. Ze werkte jarenlang bij gemeente en Provincie, maar het plan verdween niet naar de achtergrond. “Mijn moeder kon toveren met naaiwerk. Ze maakte uit een winterjas gewoon een kinderjasje voor ons. Dat wilde ik ook.”

Goes
Anneke pakte door. Ze bezocht in de regio een aantal handwerkzaken en liet daar de boodschap achter ‘Mocht je ooit de zaak over willen doen, dan wil ik hem graag kopen’.” En zo geschiedde. Eind 2008 werd ze gebeld door een zaak in Goes. Een andere belangstellende had de overname niet rond kunnen krijgen. “Ik besloot het te wagen. In 2009 had ik mijn eerste winkel, een Singer outlet store in Goes. Met de auto reisde ik dagelijks van Zeeuws-Vlaanderen naar Goes.“

Onze plek
De aanleiding om uit Goes te vertrekken zat in het gegeven dat ik buiten het winkelgebied zat. Parkeren viel niet mee, de kosten liepen flink op. Schinkel de Weerd Makelaardij had in Oost-Souburg verschillende panden. Op het moment dat ik binnenstapte in het huidige winkelpand viel alles samen. Dit is het! We hebben het de eerste jaren gehuurd en woonden nog in Vlissingen. In 2014 kregen we de kans om het pand inclusief bovengelegen woonruimte te kopen. We zitten hier helemaal op onze plek.”

Winkeliersvereniging
Behalve toveren met naaiwerk kan Anneke ook toveren met tijd. Ze is actief in het bestuur van de winkeliersvereniging. En levert als secretaris van de Vereniging Ons Boeregoed een actieve bijdrage aan het behouden van unieke klederdrachten van Zeeland. Voor de broodnodige ontspanning zingt ze samen met haar man in het Gemengd koor Te Quiero in Koudekerke. “Ik ben gehecht aan dit dorp, aan de persoonlijke relatie met klanten. En ik zou ook graag zien dat we als ondernemers tijd maken om meer om te zien naar elkaar, samen te werken, connectie te houden. Natuurlijk is het ondernemen belangrijk, maar als je investeert in je omgeving en je klanten dan komt dat vanzelf. Mijn ouders zijn in 2007 beiden overleden. Ze hebben mijn ondernemerschap dus helaas niet meer mee mogen maken. Maar wat zouden ze trots op me geweest zijn!”[n]

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

12 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

12 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden